Izrādās, tas ir pavisam normāli, ja ziemā nagi ir trauslāki, ātrāk lūst un šķeļas. Tas viss tādēļ, ka aukstajā gaisā nags zaudē savu dabīgo mitrumu. Pat tad, ja ārā staigā tikai ar cimdiem, iesaka "Sieviešu Kluba" eksperte Madara Cīmure, salona "Beauty Botique" nagu kopšanas speciāliste.

Nagi ziemā kļūst trauslāki, jo tie ir pakļauti krasām temperatūras svārstībām. Rezultātā nagi zaudē savu mitrumu un tie nespēj noturēt savu struktūru – kļūst trauslāki un var par mainīt formu un sākt rullēties.
Vai arī specifiski lūzt naga vidū – plaisāt, gluži kā vecs, sauss koks. Lai no šīm pazīmēm izvairītos, ir jāmitrina nagi. Tieši tāpat kā roku ādai klāj barojošu un mitrinošu krēmu, tā arī uz ienadžiem katru vakaru (vai brīvi izvēlētu citu laiku. Galvenais, lai to dari reizi dienā!) iezied ar ienadžu kopjošu eļļiņu.

Tā iesūcas ādā, mitrina naga valnīti, bet eļļas barības vielas nokļūst pie naga saknes, kura ir vienīgā dzīvā naga daļa un ir atbildīga par naga virsmas veselību. Jo vairāk barības vielu naga saknītei, jo nags veselīgāks.

Tāpat reizi nedēļā roku ādai veic pīlingu. Vislabāk, ja tas ir speciāli roku ādai piemērots skrubis. Bet pēc šīs pīlinga procedūras, rokas noteikti jāieziež ar krēmu! Tas ir tāpēc, ka pēc jebkuras pīlinga procedūras āda ir atvērusi savas poras un tajā var iekļūt netīrumi. Tās aizvērsi, ja uzziedīsi mitrinošu vai barojošu krēmu.  

Ja ar visu šo roku lutināšanas kūri, nagu veselība tevi vienalga neapmierina, uzsāc komplekso vitamīnu kūri. "Silīcija preparāti, kas paredzēti matu, nagu un ādas veselībai, tiešām ir labi. Silīcijs piesaista sev mitrumu, kā rezultātā nagi tiešām kļūst spēcīgāki un ne tik trausli. Protams, jāsaprot, jebkuriem vitamīniem rezultātu var manīt tikai pēc kursa izlietošanas," uzsver Madara Cīmure.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!