Foto: Mārcis Baltskars

Piedaloties 18 vadošajiem, strauji augošajiem un jaunajiem Latvijas modes zīmoliem un dizaineriem, aizvadīti divi krāšņi un neaizmirstami modes festivāla "Riga Fashion Mood" vakari. Pirmajā dienā skatītājiem bija iespēja aplūkot jauno un perspektīvo modes dizaineru kolekcijas, savukārt otrajā dienā skatuve piederēja vadošajiem un jau sevi labi pieteikušajiem un augošajiem zīmoliem.

Novērtējot Latvijas modes dizaina industrijas izaugsmi pēdējo četru gadu laikā kopš tiek īstenots "Riga Fashion Mood", dizaineriem un zīmoliem tika pasniegtas balvas 10 nominācijās. 10. "Riga Fashion Mood" pasākumus tiešraidē Lattelecom Interaktīvajā TV un interneta televīzijā noskatījās aptuveni 20 tūkstoši skatītāju.

Nominācijā jaunais talants balvu saņēma dizainers Reinis Ratnieks, par vērtīgāko zīmolu tika atzīta Natālija Jansone, bet kā vērtīgākais zīmols bērnu kategorijā ir "Aristocrat Kids"

Ambiciozākākā zīmola nosaukums tika piešķirts Keitai, par komerciālāko veiksmi apbalvots zīmols "Coo Culte", savukārt nominācijā jaunības maksimālisms balvu saņēma dizainere Zane Poriete. Zīmols ar lielāko izaugsmi novērtēts "Cinnamons Atelier", bet balva par zīmola briedumu tika pasniegta zīmolam Alexander Pavlov. Par "Riga Fashion Mood" fašionisti tika pasludināta Liene Stūraine, supermodeles tituls tika piešķirts modelei Mārai Kampernovai.

Gandarījumu par 10. "Riga Fashion Mood" atmosfēru un kvalitāti pauž dizainere Natālija Jansone: "Man "Riga Fashion Mood" ir robeža jaunai sezonai. Tas ir ļoti sirsnīgs pasākums, ko uztveru kā svētkus. Pozitīvas emcoijas lasāmas arī apmeklētāju sejās – par viņiem vienmēr tiek padomāts, lai būtu gan ērta sēdēšana, gan kvalitatīvas kolekcijas.

Man pašai "Riga Fashion Mood" nozīmē tikšanos ar klientiem Latvijā. Ļoti priecājos par iespēju parādīt skati mājās, tas vienmēr ir emocionāli. Paldies visai komandai, kas noorganizēja tik sirsnīgus svētkus modes cienītājiem."

Prieku par iegūto balvu un "Riga Fashion Mood" ieguldījumu Latvijas modes attīstību izstaro arī zīmola "Cinnamons Atelier" radītāja un dizainere Antra Hanna Pujēna, kurai modes festivāls bijis nozīmīgs pavērsiena punkts zīmola attīstībā.

"Zīmola "Cinnamons Atelier" starts sākās kopsolī ar pirmo "Riga Fashion Mood" un "Taste Latvia" konceptveikalu dinamisko attīstību. Par to paldies enerģiskajai Ditai Danosai!

Strādāts ir ar maksimālo kapacitāti, pamatīgi un ar pārliecību, lai zīmols būtu stabila un paliekoša vērtība ne tikai Latvijā. Esmu novērtēta arī Itālijā un Francijā. Izaugsme - tas ir arī strukturēts komandas darbs, un arī nebeidzams mācību process," saka Antra Hanna Pujēna.

Kopumā 10. "Riga Fashion Mood" tika izrādītas 18 Latvijas modes zīmolu un dizaineru kolekcijas un bija vērojami vairāk nekā 300 Latvijas modes tērpu iznācieni, kā arī baudītas saviesīgas sarunas un prieks par modes izaugsmi un panākumiem. "Riga Fashion Mood" organizatori saka lielu paldies visiem dalībniekiem, skatītājiem un modes cienītājiem, kuri novērtē Latvijā ražotas preces un atbalsta vietējos dizainerus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!