Foto: Shutterstock
Vasara ir sākusies! Beidzot ar visām savām maņām varam pilnībā izbaudīt dabas uzplaukšanas burvību – gan vērojot koku un pļavu sazaļošanu, gan mielojoties ar pirmajiem dārza zaļumiem, gan arī reibstot no vasaras ziedu aromātiem.

Jūnijā labvēlīgs laiks diētas uzsākšanai, ja ir mērķis atbrīvoties no liekajām tauku rezervēm, ir mēneša pirmie datumi. 2. jūnijā plkst. 19.19 vakarā iestāsies pilnmēness Strēlnieka zīmē un līdz 16. jūnijam Mēness dils. Tas nozīmē, ka šajā laikā būs vieglāk atbrīvoties no visa nevajadzīgā un liekā – tai skaitā, traucējošajiem kilogramiem.

Savukārt 16. jūnijā sāksies jauns lunārais mēnesis, kad jo īpaši jāpievērš uzmanība tam, ko ēdam, jo viss, kas nonāks organismā, tiks izmantots maksimāli. Tas attiecas gan uz veselīgajiem produktiem, gan neveselīgajiem.

Tāpēc, ja mēneša pirmajā pusē vēl var atļauties kādu kārumu, tad otrajā labāk dot priekšroku dārzeņiem un salātiem.

Ideālais variants būtu ēst salātus katru dienu. Tajos ir ļoti maz kaloriju, toties daudz vitamīnu, minerālvielu, šķiedrvielu un citu organismam vērtīgu elementu, kas palīdz mums būt veseliem un enerģijas pilniem. Tāpēc uz mūžīgi aktuālo jautājumu "Ko ēst, lai notievētu?" droši var atbildēt: "Salātus!"

Jāpiebilst, ka arī Līgo svētki paies augoša Mēness enerģiju ietekmē un, ja svinību karstumā gadīsies apēst kādu lieku siera vai šašlika gabaliņu, tad jau nākamajā dienā, 24. jūnijā, šo kļūdu varēs labot, ievērojot atslodzes dienu pēc Mēness kalendāra.

Lai saulaina un veselīga vasara!

Spinātu salāti ar zemenēm un kazas sieru

Foto: Shutterstock
Zemenes ir izcilas kombinācijā ar pikantiem ēdieniem. Zaļos salātus tās atsvaidzina, tiem piešķirot īpašu aromātu un svaigumu. Vasarīgi jauka saspēle zemenēm veidojas ar spinātiem un svaigo kazas sieru.

Lasīt vairāk

Sarkano rīsu un biešu salāti ar fetas sieru un piparmētru lapiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Recepte tiem, kuri nevairās izmēģināt ko jaunu! Sarkanajiem rīsiem, atšķirībā no baltajiem vai brūnajiem, ir riekstu piegarša un tiem ir augsta uzturvērtība. Salātos, kopā ar bietēm tie būs īsta uzturvielu bumba, jo bietes pabaros organismu ar dzelzi. Saldo biešu garšu atspēkos gardais fetas siers.

Lasīt vairāk

Salātu spēks un neatvairāmā burvība - kā izvēlēties, glabāt un pagatavot lapu salātus

Foto: Shutterstock
Mūsdienu ēšanas kultūra vairs nav iedomājama bez salātiem. Tie harmoniski līdzsvaro jebkuru gaļas un zivju ēdienu. Tie ir neaizstājams produkts veselīgam dzīves veidam un, papildināti ar dažādām mērcītēm, tie vienkārši ir burvīgi. Portāls
mosfoodnews.ru
sniedz vairākus vērtīgus ieteikumussalātu sagatavošanai.

Daži knifiņi, kas jāievēro, gatavojot ideālos salātus

Foto: Shutterstock
Salātu gatavošana ir atbildīgs darbs. Taču kāpēc vienai saimniecei tie izdodas kraukšķīgi un apetītlīgi, savukārt citai – ūdeņaini un sapļekuši? Lai zaļumi būtu ne tikai garšīgi, bet arī izskatīgi, jāzina daži knifiņi.

Atsvaidzinošie tomātu salāti ar kvinoju un granātāboliem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Atsvaidzinoši un sātīgi, ļoti veselīgi un īpaši apetelīgi - tādi ir šie kvinojas salāti ar tomātiem un granātābolu sēkliņām.

Lasīt vairāk

Neparasti gardie garneļu, vīnogu un ananasu salāti

Foto: Aija Lietiņa
Pavisam neparasta salātu recepte, kuru iesaka MansDraugs.lv redaktore Aija Lietiņa. Nododam to vērtējumam un izmēģināšanai arī jums!

Lasīt vairāk

Skābeņu un jauno kartupelīšu salāti ar jogurta mērci

Foto: Shutterstock
No skābenēm var izvārīt ne tikai zupu. Sajaucot jaunos kartupeļus, tvaicētus zirnīšus un skābeņu lapas, tu iegūsi atsvaidzinošus, pavasarīgus salātus, kas nevainojami saderēs ar gardo jogurta mērci. Izmanto nelielas vai vidēji lielas jaunās lapiņas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!