Foto: DELFI
Cilvēkiem, kuriem ikdienā nākas ļoti daudz sēdēt, vajadzētu meklēt veidu, kā kārtīgi izkustēties, un funkcionālais treniņš ir lieliska iespēja sevi sagatavot dažādām ikdienišķām un neordinārām situācijām, portālam "Delfi" pastāstīja DCH Studijas fitnesa treneris Kaspars Ozoliņš.

"Funkcionālo treniņu kompānijas TRX moto ir "piecelies, lai trenētos". Funkcionālais treniņš cilvēku sagatavo dzīvei, ikdienišķām un neordinārām situācijām, ar kurām dzīvē var sastapties. Funkcionālo treniņu vingrinājumos strādā dažādas muskuļu grupas, piemēram, vienā vingrinājumā var trenēt gan ķermeņa augšdaļu, gan apakšdaļu. Līdz ar to treniņā patērējas vairāk kalorijas," skaidroja eksperts Kaspars Ozoliņš

Fitnesa speciālists uzsver, ka šāda veida treniņos ķermenis darbojas dažādās plaknēs – uz priekšu un atpakaļ, sānis un griežoties. Tas palīdz uzlabot koordināciju un ķermenis strādā kā viens vesels, jo lielākajā daļā vingrinājumu cilvēks atrodas nestabilā stāvoklī. "Lai noturētu stabilitāti, jābūt trenētam ķermeņa centram jeb "CORE", kas ir vēdera muskuļi, muguras dziļā muskulatūra un muskuļi, kas savieno ķermeņa augšdaļu un lejasdaļu."

Kā piemēru ikdienišķai situācijai, kurā var noderēt funkcionālais treniņš, Kaspars Ozoliņš minēja paslīdēšanu ziemā uz ledus. Ķermenis ir spējīgās sevi "savākt" un sakoordinēt, jo ir pieradis pie dažādām neparedzamām darbībām funkcionālajos treniņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!