Foto: DELFI
Vai sievietes veselība ir saistīta tikai ar auglību un dzemdēšanu vai tomēr tā nepieciešama arī sievietes labsajūtas un dzīves kvalitātes nodrošināšanai? Tas ir jautājums, kuru aktualizē endometriozes pacientes. Endometriozei ir ļoti dažādi simptomi, no kuriem zināmākais ir ļoti lielas sāpes. Tā kā slimība negatīvi ietekmē arī auglību, apdrošinātāji mēdz neapmaksāt pacientēm veiktās manipulācijas, norādot, ka tās veiktas auglības veicināšanas nolūkos.

Latvijas Endometriozes biedrības valdes priekšsēdētāja Vita Kalniņa norāda, ka endometriozes pacientēm, kam nepieciešama laparoskopija, tas ir ļoti aktuāls jautājums. Tiesa, viņas bieži izvēlas klusēt, jo slimības ārstēšana saistās ar emocionāliem pārdzīvojumiem un ciešanām. Viņa stāsta arī par gadījumu, kad sievietei bija nepieciešama laparoskopija. Operācijas izmaksas bija ap 1400 eiro, apdrošinātājs piekrita apmaksāt daļu summas – 1000 eiro. Sieviete aizņēmās līdzekļus, lai veiktu operāciju, bet vēlāk apdrošinātājs atteica kompensācijas izmaksu.

"Rakstīju sūdzību, strīdējos. Apdrošinātājs pieprasīja no mana ārstējošā ārsta slimības vēsturi un mistiski pēkšņi apmaksāja pusi no iepriekš solītā limita," Endometriozes biedrībai atklāja paciente. 1000 eiro vietā viņa saņēma 500. "Kopš sūdzības iesniegšanas ir pagājis pusgads, nav saņemta nekāda atbilde, un es šo jautājumu vairs necilāju, jo man ir kauns," atklāj paciente. Iespējams, viņai būs nepieciešama vēl viena operācija. Sieviete nezina, kā rīkosies nākotnē. Un šis nav vienīgais šāda veida gadījums.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!