Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa ceturtdien, pārskatot drošības līdzekli aizdomās par piedalīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā turētajam jaunietim, lēma viņu paturēt apcietinājumā.

Uz sēdi aizturētais jaunietis tika ievests caur sēžu zāles aizmugurējām durvīm, novēroja portāls "Delfi".

Pēc sēdes aizturētā juridiskais pārstāvis, zvērināts advokāts Raitis Mediņš žurnalistiem pastāstīja, ka tiesa lēmumu negrozīja un paturēja aizturēto apcietinājumā. No plašākiem komentāriem advokāts attiecās, norādot, ka viņa klients nevēlējās, ka viņš sniegtu komentārus medijiem.

Vienlaikus viņš atzina, ka patiesībai neatbilst informācija, ka viņa klients esot atteicies no advokāta pakalpojumiem.

Jau ziņots, ka 6. septembrī Drošības policija aizturējusi kādu Latvijas pilsoni, kurš tiek turēts aizdomās par aktīvu piedalīšanos ārpus Latvijas notiekošā bruņotā konfliktā. Aizdomās turētajam kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums.

2016. gada vasarā Drošības policija ieguva informāciju, ka minēto Latvijas pilsoni ir aizturējušas Turcijas varas iestādes, kas septembrī pieņēmušas lēmumu par šīs personas deportēšanu. Pēc deportācijas no Turcijas Drošības policija konvojēja aizdomās turēto uz Latviju, kur viņu aizturējusi.

Šis ir pirmais gadījums, kad aizturēta persona, kura turēta aizdomās par prettiesisku iesaistīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā.

Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā esošā neoficiālā informācija liecināja, ka par karošanu Sīrijā aizturētais Latvijas pilsonis ir jaunietis Mārtiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!