Foto: Valsts policija

Piektdien darbu uzsācis meklēšanas vadības centrs ar mērķi koordinēt bezvēsts pazudušā Ivana Berladina meklēšanā iesaistīto speciālistu darbības, portālu "Delfi" informē Valsts policija (VP).

Vadības centrs atrodas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku mācību centrā Liepājā.

Jau ziņots, ka otrdien, 4. jūlijā, policija Liepājā pazudušā zēna meklēšanas lietā mainīja taktiku. Šobrīd meklēšanā kopumā iesaistīti ap 260 dažādu jomu speciālisti no Valsts policijas, Liepājas pilsētas pašvaldības policijas un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tostarp Jūras spēkiem, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta.

"Iesaistītie no jauna pārmeklē Liepāju un tās apkārtni, pievēršot uzmanību jau citām izmeklēšanā būtiskām niansēm. Tiek pārbaudīts arī jūras krasts un akvatorijs," ziņo VP pārstāve Ilze Jurēvica.

Meklēšanā piedalās Valsts policijas kinologi, tāpat piesaistīti Valsts policijas eksperti, kuri ieradušies, lai pārvietojamā DNS laboratorijā pārbaudītu izņemto mantu iespējamo saistību ar Ivana Berladina pazušanas lietu.

Kopš zēna pazušanas brīža VP izņēmusi vairākus simtus video, tostarp no Liepājas autobusu parka maršrutu transportlīdzekļiem. Vēl tikpat video materiāli pieprasīti no dažādām iestādēm un privātpersonām Liepājā un tās apkaimē.

VP informāciju saņem un apstrādā nepārtraukti. Kinologi apsekojuši vairākas vietas pilsētas teritorijā. Šodienas laikā nopratinātas jau vairāk nekā 20 personas, veiktas vairāk nekā 40 iedzīvotāju aptaujas. Meklēšanas darbi turpinās, norāda VP.

VP atzīmē, ka policijai ir ļoti būtiski saprast zēna dienas gaitas, tāpēc nozīmīga var būt jebkura iedzīvotāju sniegtā informācija.

Policija atgādina, ka visi citi aicinājumi brīvprātīgajiem turpināt Ivana meklēšanu fiziski pārmeklējot apkārtni nav saistīti ar policiju un oficiālo meklēšanu, kā arī ir uzskatāmi par cilvēku maldināšanu.

Jau vēstīts, ka VP svētdien saņemts iesniegums par to, ka sestdien ap plkst. 8.30 no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, izgāja piecgadīgais Ivans Berladins.

Zēns ir vidējas miesas uzbūves, viņam ir īsi, gaiši mati, zilas acis. Viņam mugurā bija zila adīta jaka ar rāvējslēdzi un zilas sporta bikses. Kājās bija raibas zeķes un sandales bēšā krāsā. Zēns sarunājas krievu valodā.

Policija ceturtdien paziņoja, ka Ivana pazušanas lietas izmeklēšanā šobrīd izvirzītas divas galvenās versijas – ar zēnu ir noticis nelaimes gadījums vai arī viņš kļuvis par apzināta vai neapzināta nozieguma upuri.

Zēna meklēšanas pasākumi kopš sestdienas nav devuši panākumus. Cerības atrast kaut kur nomaldījušos bērnu dzīvu ir niecīgas, norādīja VP.

Sākot no piektdienas, 7. jūlija, pēc VP lūguma Liepājā pazudušā zēna meklēšanā iesaistīti vēl lielāki Nacionālo bruņoto spēku (NBS) resursi, portāls "Delfi" uzzināja Aizsardzības ministrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!