Foto: LETA

Tikai 6% Latvijas iedzīvotāju uzticas politiskajām partijām, kas ir viens no zemākajiem uzticības rādītājiem starp Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, liecina jaunākā Eiropas Komisijas socioloģisko pētījumu centra "Eurobarometer" veiktā aptauja.

Salīdzinot ar šogad maijā veikto "Eurobarometer" aptauju, iedzīvotāju uzticība politiskajām partijām sarukusi vēl par vienu procentpunktu. 88% Latvijas iedzīvotāju norāda, ka politiskajām partijām neuzticas. Vēl zemāks uzticības līmenis politiskajām partijām starp ES dalībvalstīm ir vien Grieķijā, bet tik pat zems - Spānijā.

Lielāku, bet ne augstu uzticību Latvijas iedzīvotāju vidū iemantojusi valdība un parlaments. Ministru kabinetam uzticas 17%, bet Saeimai - 13% iedzīvotāju. Vēl retāk nekā Latvijā valdībai uzticas Slovēnijā, Kiprā, Spānijā, Grieķijā un Čehijā, bet parlamentam - Čehijā, Grieķijā, Spānijā, Itālijā un Slovēnijā.

ES uzticas 38% Latvijas iedzīvotāju, bet neuzticas nedaudz mazāk nekā puse jeb 47%. Neuzticības rādītājs ES kopš iepriekšējās aptaujas samazinājies par četriem procentpunktiem. Latvijas iedzīvotāju uzticība ES ir nedaudz augstāka nekā vidēji ES, proti, vidēji 33% eiropieši uzticas ES, bet 57% - neuzticas.

Pašvaldībām uzticas 45% Latvijas iedzīvotāju, presei - 41%, radio - 56%, televīzijai - 58% un internetā atrodamajai informācijai - 42%.

"Eurobarometer" 2012.gada rudens standarta apsekojums tika veikts no šā gada 3.novembra līdz 18.novembrim. Latvijā aptaujāti 1011 iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!