Foto: LETA

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA) saniknojis Finanšu ministrijas (FM) vērtējums, saskaņā ar kuru Izglītības un zinātnes ministrijas un LIZDA prioritātēm nākamā gada budžetā ieteikts piešķirt vien nelielu daļu no prasītā papildu finansējuma.

"Delfi" jau ziņoja, ka IZM pedagogu motivācijas programmas iedzīvināšanai 2014. gada budžetā prasa piešķirt papildu finansējumu 7,9 miljonu latu apmērā, bet FM ieteikusi šim mērķim piešķirt tikai 237 834 latus. Savukārt zinātnes bāzes finansējuma palielināšanai, kam IZM prasa atvēlēt 21,3 miljonus latu, FM rosinājusi piešķirt 1,3 miljonus latu.

LIZDA aplēsusi, ka kopumā IZM un LIZDA prioritātēm FM ieteikusi atvēlēt vien aptuveni 3 % līdz 6 % no pieprasītā finansējuma, tādēļ 28. augustā LIZDA padomes sēdē tiks lemts par iespējamo protesta akciju scenāriju.

Protesti varētu notikt šī gada septembrī.

"Ir nepiedodami, ja FM piedāvā pedagogiem paredzēt nedaudz lielāku finansējumu nekā, piemēram, militārajai operācijai Mali. Valdība nedrīkst aizmirst par katra bērna un studenta tiesībām uz kvalitatīvu izglītību, kas nav iespējama bez labi motivēta un profesionāla pedagoga," uzskata LIZDA priekšsēdētājas vietnieks Jānis Krastiņš.

LIZDA jau iepriekš asi reaģējusi uz dažādām aktualitātēm nozarē, solot rīkot protestus un draudot ar nozares atbildīgā ministra demisijas pieprasīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!