Foto: DELFI Aculiecinieks
Lai izvērtētu policistu rīcību saistībā ar piektdienas vakara notikumiem Rēzeknē, kur bēgošais noziedznieks Ralfs Takaho piedraudot nolaupīja policijas automašīnu, Valsts policijas Iekšējā drošības birojā ir uzsākta dienesta pārbaude, portālu "Delfi" informēja Valsts policija.

"Pēc šādām ārkārtas situācijām ir ļoti svarīgi precīzi izvērtēt visus notikušā apstākļus, tajā skaitā katra iesaistītā policijas darbinieka faktisko rīcību, lai saprastu, vai konkrētajā situācijā tika izdarīts viss iespējamais vai arī bija iespējami citi rīcības varianti," norāda Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis. 

"Ļoti būtiski ir izanalizēt šādas nestandarta situācijas, kurās katram policijas darbiniekam zibenīgi jāpieņem lēmums par vispareizāko un efektīvāko rīcību. Tās ir sekundes simtdaļas, kurās policists, balstoties uz savu pieredzi, prasmēm un zināšanām, izlemj, kā rīkoties," atzīst VP priekšnieks.

Ķuzis piebilst, ka nereti pēc ārkārtas situācijas policistu faktiskās rīcības analīzes tiek papildinātas arī policistu taktiskās mācības, lai uzlabotu konkrēta iemaņas vai noslīpētu taktiku. 

Jau ziņots, ka policija turpina meklēt bruņoto laupītāju Ralfu Tokaho, kurš piektdienas vakarā nolaupīja automašīnu, kuru vēlāk sasita, bēgot no policijas. Pagaidām no iedzīvotājiem saņemtā informācija par viņa iespējamo atrašanas vietu nav apstiprinājusies.

23.augusta, trillera cienīgos notikumus Rēzeknē, kad policija tvarstīja laupīšanā aizdomās turamo Ralfu Tokaho. Laupītājs servisā nolaupījis automašīnu "Audi Q7", ar kuru vēlāk avarēja. Ančupānu meža masīvā bēglis nenovaldīja spēkratu ceļa līkumā un notika avārija, auto ietriecās žogā. Vēlāk viņam izdevies atņemt policijas automašīnu, un viņš turpināja bēgšanu.

Policija pieļauj, ka uzbrucējs vēlējies nolaupīt arī naudu, taču, iespējams, nav to atradis. Tokaho šogad pavasarī atbrīvots no ieslodzījuma, kur vairākus gadus pavadīja par laupīšanām. Kopš iznākšanas no cietuma, vīrietis dzīvojis Rēzeknes pusē, taču viņš nav vietējais un dzīvojis arī citviet Latvijā.

Ja iedzīvotājiem ir kāda informācija, kas varētu palīdzēt izmeklēšanā, var vērsties policijā, zvanot pa tālruņiem 110, 112 vai 64 603 500.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!