Foto: LETA

Ja Saeima apstiprinās deputātu Romānu Naudiņu (VL-TB/LNNK) vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā, viņa galvenās prioritātes šajā amatā būs sadarbība ar pašvaldībām un uzņēmējdarbības veicināšana reģionos.

Naudiņš sacīja, ka ļoti būtiski turpināt sadarbību ar pašvaldībām. Ar līdzšinējo ministru Eināru Cilinski (VL-TB/LNNK) apmeklētas vairāk nekā 30 pašvaldības, apzinot pašvaldību problēmjautājumus un vajadzības.

Tāpat ļoti būtiska ir Eiropas Savienības struktūrfondu pieejamība reģionos, uzskata Naudiņš. Viņš skaidroja, ka svarīgi ieguldījumus veidot tā, lai veicinātu uzņēmējdarbības sektoru, atbalstītu esošos uzņēmējus un palīdzēt viņu uzņēmumiem veiksmīgi attīstīties.

Pašlaik atbalsta mehānismi esot līdzīgi gan Rīgā, gan reģionos, bet šāda politika nestimulē uzņēmējdarbību reģionos, klāstīja Naudiņš. Viņš gan uzsvēra, ka šis jautājums risināms, sadarbojoties ar Finanšu ministriju un Ekonomikas ministriju.

Kā ziņots, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) šodien nolēma vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam virzīt Naudiņu.

Naudiņš patlaban ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs un Saeimas deputāts, bet iepriekš bija Valmieras domes deputāts. Savulaik strādājis par satiksmes ministra ārštata padomnieku, kā arī bija īpašo uzdevumu ministra Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās parlamentārais sekretārs.

Līdzšinējais ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK) varētu kļūt par VARAM parlamentāro sekretāru.

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars žurnālistiem sacīja, ka valdes un frakcijas kopsēdē ministra amatam vienbalsīgi izvirzīta Naudiņa kandidatūra, uzsverot to, ka VL-TB/LNNK arī nākotnē redz viņa darbu tandēmā ar Cilinski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!