Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas Zvērinātu notāru padomi turpmākos trīs gadus vadīs notāre Sandra Stīpniece, portālu "Delfi" informēja padomes rīkotājdirektore Vija Piziča.

Stīpniece priekšsēdētājas amatā ievēlēta 31. oktobra Latvijas Zvērinātu notāru kolēģijas kopsapulcē. Savukārt par viņas vietnieku ievēlēts Rīgas apgabaltiesas notārs Aigars Kaupe.

Līdz ar viņiem astotajā notāru padomē darbosies arī Agris Jaunpujēns no Kurzemes apgabaltiesas, Romualds Laizāns no Latgales apgabaltiesas, Iluta Sauliete no Vidzemes apgabaltiesas. Vēl padomē būs Zemgales apgabaltiesas notāre Eva Igaune Sēle, kā arī Linda Damane, Jānis Skrastiņš un Eduards Virko no Rīgas apgabaltiesas.

Jaunievēlētā padomes vadītāja Stīpniece par zvērinātu notāri strādā 21 gadu. Kopš 2011.gada pildījusi priekšsēdētājas vietnieces amatu. 2010. gadā Stīpniece atzīta par Gada notāru, bet 2011. gadā apbalvota ar Tieslietu sistēmas 3.pakāpes Goda zīmi par priekšzīmīgu, godīgu un radošu amata pienākumu veikšanu.

Pēc stāšanās amatā Stīpniece sacījusi, ka "viena no mūsdienu cilvēka pamatvērtībām ir juridiskā drošība".

"Ņemot vēra to, ka notārs ir cilvēkam tuvākais jurists, par būtiskāko notariāta uzdevumu ieskatu darbu pie tiesiskās drošības jautājumiem, lai garantētu lielāku stabilitāti Latvijas iedzīvotājiem. Augstu vērtēju iepriekšējo Notāru padomes kolēģu paveikto notariāta attīstībā. Esmu pārliecināta, ka ar jaunās padomes atbalstu mums izdosies īstenot tikpat daudz nozīmīgu iniciatīvu," teikusi jaunā vadītāja.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Piziča, bijusī padomes priekšsēdētāja Sandra Jakošenoka Zvērinātu notāru padomes vēlēšanās šoreiz nav piedalījusies. Bijusī vadītāja to esot pamaotojusi kā nepieciešamību pēc pārmaiņām dzīvē un jauniem izaicinājumiem, jo padomē darbojusies jau 15 gadus - kopš 1999.gada.

Savukārt tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) Zvērinātu notāru kolēģijas kopsapulcē uzteicis padomes iniciatīvu, idejas un atbalstu visai tieslietu sistēmai, norādīja Piziča. Nozares ministrs aicinājis neapstāties un turpināt izaugsmi.

Zvērinātu notāru kolēģijas kopsapulcē tika ievēlēta arī Revīzijas komisija. Tās sastāvā turpmākos trīs gadus darbosies notāri Inga Kalniškāne, Ineta Nīlandere, Daina Roskoša, Agra Šeibe un Santa Terjohina.

Latvijas Zvērinātu notāru padome ir zvērinātu notāru pārstāvības un uzraudzības institūcija, kā arī Latvijas Zvērinātu notāru kolēģijas pārvaldes un izpildu institūcija. Notāru padomi uz trim gadiem ievēl Zvērinātu notāru kolēģijas kopsapulcē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!