Foto: Publicitātes foto

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) varētu atbalstīt 80 miljonu eiro aizdevuma piešķiršanu lidsabiedrībai "airBaltic", ja tiktu atrasts cits, nepārprotami atbilstošs investors, trešdien žurnālistiem sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

ZZS frakcija šodien uzklausīja "airBaltic" izpilddirektoru Martinu Gausu, taču viņš deputātus nepārliecināja par labu pašlaik izvēlētajam investoram no Vācijas, pauda Brigmanis.

Viņš norādīja, ka bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) ir minējis vairākas plāna alternatīvas. Piemēram, runa ir par to, ka "airBaltic" var aizņemties vai arī pārdot savus īpašumus. Sīkāka informācija par šo jautājumu gan ir jāprasa pašam Matīsam, norādīja politiķis.

Kā ziņots, koalīcijas partneriem - ZZS, kā arī nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - vēl ir jautājumi un neskaidrības saistībā ar valdībā apstiprinātā "airBaltic" investīciju plāna realizāciju.

ZZS neatbalsta izvēlēto investoru un sagaida, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) nāks ar alternatīvu piedāvājumu, iepriekš atzina frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Līdaka.

Kā ziņots, Ministru kabinets 3. novembrī pēc četru stundu apspriešanās lēma atbalstīt "Prudentia" atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" investoru, Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij attiecīgi būtu jāiegulda 80 miljoni eiro. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un flotes modernizēšanu.

Aizdevums "airBaltic" 80 miljonu eiro apmērā neradīs negatīvu ietekmi uz budžetu, iepriekš apliecināja FM pārstāvis Aleksis Jarockis. Valsts aizdevuma izsniegšanai "airBaltic" tiks izmantoti Valsts kasē pieejamie resursi, kuru nodrošināšanai veikti aizņēmumi finanšu tirgos. FM uzsvēra, ka šis izsniedzamais aizdevums valsts parādu nepalielinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!