Foto: Valsts prezidenta kanceleja: Dāvis Doršs

Ir pienācis laiks, kad Baltijas valstij un citām ir jādara viss, lai Starptautiskā Olimpiskā Komiteja (SOK) mainītu savu lēmumu, ar kuru Krievijas un Baltkrievijas atlētiem ļauts zem neitrāla karoga startēt Parīzes olimpiskajās spēlēs, trešdien preses konferncē atzina Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka SOK piektdien, 8. decembra vēlā pēcpusdienā paziņoja, ka ļaus agresoriem startēt Parīzes olimpiskajās spēlēs kā neitrāliem atlētiem, turklāt izpildot daudzas prasības. SOK lēmums nebija pārsteigums, bet pārsteigums bija paziņošanas brīdis, - pirms brīvdienām, kad sabiedrībai ir mazāka interese par sociāli politiskiem jautājumiem.

Dažas dienas pirms SOK lēmuma olimpiskā samita laikā starptautisko sporta veidu federāciju un vairāku olimpisko komiteju pārstāvji esot aicinājuši "pēc iespējas ātrāk" atļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties Parīzes 2024. gada olimpiskajās spēlēs kā neitrāliem atlētiem. Tā kā olimpiskais samits risinājies aiz slēgtām durvīm, nekur neizskan šo federāciju vai nacionālo olimpisko komiteju vārdi, kas atbalstot tādu priekšlikumu.

Rinkēvičs pieļāva, ka gan Latvijas Olimpiskā Komiteja (LOK), gan citu valstu olimpiskās komitejas šobrīd dara visu, lai veiktu pareizos soļus SOK lēmuma maiņas virzienā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!