Foto: Reuters/Scanpix

Maskavas atbalstītie kaujinieki no tankiem sašāvuši vienu no kolonnām, ar kuru ārā no Debaļceves braukuši Ukrainas karavīri, atsaucoties uz bataljona "Donbass" komandiera paziņojumu, vēsta aģentūra UNIAN.

"Saņēmu ziņojumu no apakšvienības komandiera, kurš notur "dzīvības ceļa" priekšējās pozīcijas tuvāk Debaļcevei. No Debaļceves braucoša kolonna kādā ceļa posmā palika bez tanku piesegšanas. Teroristu tanki izbrauca pozīcijās un tiešā tēmējumā sašāva kolonnu," sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis "Donbass" komandieris un Ukrainas deputāts Semens Semenčenko.

"Mūsu artilērija un "gradi" strādā pa pretinieka tankiem. Notiek ievainoto evakuācija un kritušo izvešana. Ceļu noturam. Informāciju precizējam," viņš papildina.

Vēstīts, ka Semenčenko trešdien no rīta paziņoja, ka ir sākusies karavīru izvešana no Debaļceves, kur pēdējās dienās notiek smagas kaujas. 

Vēlāk par Ukrainas spēku plānveida atkāpšanos no pilsētas paziņoja arī Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Debaļceves apkārtnē kaujas turpinās par spīti pamieram. Pilsētiņa ir stratēģiski svarīga, jo tajā atrodas dzelzceļa mezgls, kas dotu iespēju Krievijai apgādāt kaujinieku kontrolētās teritorijas Luhanskas un Doņeckas apgabalos.

Maskavas atbalstītie kaujinieki iepriekš paziņoja, ka pilsētiņa ir ielenkta, tāpēc uzskatāma par viņu teritoriju, uz kuru 15. februārī spēkā stājusies uguns pārtraukšana neattiecas.

ASV jau apsūdzēja Krieviju un tās atbalstītos kaujiniekus pamiera nosacījumu pārkāpšanā, to atzīst arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāji, kuriem prokrieviskie kaujinieki lieguši piekļuvi pilsētai.

Debaļceve atrodas izvirzījumā ārpus pārējās Ukrainas spēku kontrolētās teritorijas, tāpēc tās aizsardzība ir sarežģītāka un tika ziņots, ka kaujinieki nosprostojuši galvenos ceļus, kas savieno pilsētiņu ar pārējo Ukrainas kontrolēto teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!