Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase svētdien, 25. februārī, 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajā spēlē "Arēnā Rīga" ar 64:52 (15:10, 16:17, 14:11, 19:14) grūtā cīņā pieveica Slovākijas basketbolistus.

Latvijas valstsvienības sastāvā 18 punktus iemeta Andrejs Gražulis, kuram bija arī deviņas atlēkušās bumbas. Savukārt 11 punktus pievienoja Kristers Zoriks, bet septiņi punkti Rihardam Lomažam.

Daudzpusīgu spēli aizvadīja Rodions Kurucs - seši punkti, piecas atlēkušās bumbas un piecas pārtvertas piespēles.

Tikmēr Slovākijas valstsvienībā 12 punktus sameta Šimons Krajčovičs.

Latvijas basketbolistiem šis mačs bija sarežģīts, kaut gan pretī nestājās paša augstākā kalibra pretiniece. Cīņu mājinieki sāka ar 6:0 izrāvienu, taču tālāk tā arī neizdevās tikt. Slovāki turējās pretī, bet lielākais pārsvars Latvijai bija septiņi punkti.

Mazrezultatīvas spēles trešajā ceturtdaļā Slovākija pēc izrāviena pat izvirzījās vadībā ar 36:34. Luka Banki pēc tā ņēma minūtes pārtraukumu, un Latvija atbildēja ar trim tālmetieniem pēc kārtas. Priekšā slovāki vairs netika palaisti, taču nopietnāku pārsvaru mājiniekiem tāpat izdevās iegūt vien pēdējās pamatlaika minūtēs.

Pēc uzvaras pār Spānijas valstsvienību, Latvija ar divām uzvarām divās kvalifikācijas spēlēs atrodas savas grupas vadībā. Nākamos mačus izlase aizvadīs vien vasarā, kad Rīgā plānos Parīzes olimpisko spēļu atlases turnīrs.

Portāls "Delfi" piedāvāja Latvijas un Slovākijas mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!