Foto: FIBA

Kad oficiāli kļuva zināms, ka Rikijs Rubio pēc paņemtā pārtraukuma no basketbola atgriezīsies laukumā Spānijas izlases sastāvā mačā pret Latviju, biļešu tirdzniecības tempi pieauga diezgan strauji, līdz tika sasniegts jauns rekords. Gan mazi, gan lieli Prinča Filipa paviljona tribīnēs Saragosā lūkoja iegūt autogrāfu vai bildi ar Rubio, spēles laikā saspēles vadītājs saņēma ļoti skaļas ovācijas un atbalstu. Lai arī Spānija piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas Latvijas izlasei, tomēr šis notikums šķietami palika fonā, jo centrālais stāsts bija Rubio.

Uz Rubio atgriešanās spēli pret Latviju sapulcējās 10 533 skatītāju, kas ir jauns izlases rekords kopš ieviesti FIBA kvalfikācijas turnīru logi sezonas laikā. Kā vēsta "Mundo Deportivo", tad iepriekšējais rekords bija 9518 skatītāji Pamplonā mačā pret Islandi.

Spānijas izlases līdzjutēji Saragosā cerēja Rubio satikt gan pēc treniņa arēnā, gan pie viesnīcas, gan pirms spēles. Kad viņš bija aizvadījis savu pirmsspēles iesildīšanās rutīnu, Rubio arī piegāja pie faniem un dažus no viņiem iepriecināja ar fotogrāfiju un autogrāfu.

"Rubio atgriešanās basketbolā ir viens no galvenajiem stāstiem Spānijas sportā," pirms Latvijas un Spānijas izlašu dueļa 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā sarunā ar "Delfi" stāstīja izdevuma "Mundo Deportivo" žurnālists Hulians Felipo.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!