Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas okupētā Krimas pussala un Krasnodaras novada Novorosijskas pilsēta naktī uz piektdienu tika pakļautas bezpilota lidaparātu un jūras dronu uzbrukumiem, kas izraisīja desmitiem sprādzienu.

Okupantu ieceltais Sevastopoles gubernators Mihails Razvožajevs piektdienas rītā paziņoja, ka karavīri ar strēlnieku ieročiem atvaira bezpilota lidaparātu uzbrukumu. Drīz pilsētā daļēji pazuda elektriskais apgaismojums, un Razvožajevs to izskaidroja ar aprīkojuma daļēju atslēgšanos apakšstacijā "Sevastopole", kurai esot uzkritušas notriekto dronu atlūzas.

Razvožajevs vēlāk paziņoja, ka Sevastopolei uzbrūk ne tikai droni, bet arī bezapkalpes kuteri.

Novorosijskā iedzīvotāji dzirdēja vismaz 19 sprādzienus, un Krievijas "Telegram" kanāli ziņoja par dronu uzbrukumu ostai un naftas produktu bāzei.

Novorosijskas ostā tika pārtraukta elektroapgāde, un bez elektrības palika arī daļa pilsētas.

Krasnodaras novada gubernators Venjamins Kondratjevs vēlāk paziņoja par "neveiksmīgu ukraiņu uzbrukumu". Viņš sacīja, ka Krievijas pretgaisa aizsardzība pārtvērusi vairāk nekā 10 dronu un krītošas dronu atlūzas izraisījušas lokālas aizdegšanās, bet cietušo neesot.

Krievijas vietne "VČK-OGPU" ziņoja, ka droni uzbrukuši Novorosijskas mazuta terminālim un uzņēmuma "Transņeftj" terminālim.

Okupantu objekti Krimas pussalā bija pakļauti dronu uzbrukumiem jau trešo nakti pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!