Foto: Ilmārs Znotiņš/Prezidenta kanceleja

Ceturtdien Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs privātā audiencē tikās ar pāvestu Francisku, kā arī Svētā Krēsla Valsts sekretāru kardinālu Pjetro Parolinu. Viņš aicināja Vatikānu gan sniegt visu nepieciešamo atbalstu Ukrainai, gan aktīvi iesaistīties Krievijas nolaupīto Ukrainas bērnu atgriešanā no Krievijas, Krievijas pagaidu okupētajām Ukrainas teritorijām un Baltkrievijas, portāls "Delfi" uzzināja Valsts prezidenta kancelejā.

Tikšanās laikā ar Svētā Krēsla Valsts sekretāru Valsts prezidents pārrunāja divpusējās attiecības, tai skaitā Latvijas un katoliskās baznīcas sadarbību, kā arī reģiona drošību un atbalstu Ukrainai tās cīņā pret agresoru.

Rinkēvičs sarunas laikā uzsvēra Latvijas un Svētā Krēsla labās attiecības un regulāro augstāko amatpersonu dialogu.

Valsts prezidents apliecināja Latvijas atbalstu Ukrainai. "Ir jāsniedz viss nepieciešamais atbalsts Ukrainai, lai tā spētu aizstāvēties pret agresoru un to uzvarēt. Aicinām atbalstīt Ukrainas miera iniciatīvu," pauda Rinkēvičs.

Vienlaikus sarunā Rinkēvičs aicināja Svēto Krēslu aktīvi iesaistīties Krievijas nolaupīto Ukrainas bērnu atgriešanā no Krievijas, Krievijas pagaidu okupētajām Ukrainas teritorijām un Baltkrievijas.

Vizītes laikā pie Svētā Krēsla tikai demonstrēta filma par godināmo bīskapu Boļeslavu Sloskānu.

Valsts prezidenta kancelejā atgādina, ka 2004. gadā oficiāli ar pāvesta Jāņa Pāvila II izsludināto dekrētu tika atzīta Boļeslava Sloskāna tikumu varonība, lai turpmāk viņu varētu saukt par godināmo.

Tikumu varonības atzīšana nozīmē, ka baznīca novērtē Sloskāna dzīves izcilību un uzskata to par atdarināšanas vērtu.

Tas ir pirmais posms ceļā uz bīskapa Sloskāna oficiālu pasludināšanu par svēto, atgādina Latvijas Valsts prezidenta kancelejā.

Valsts prezidents Rinkēvičs 14. un 15 maijā oficiālā vizītē apmeklēja Itāliju, kur viņam bija plānotas tikšanās ar šīs valsts prezidentu Serdžo Matarellu un citām Itālijas augstākajām amatpersonām, kā arī saruna ar Itālijas uzņēmējiem un augstskolu pārstāvjiem un arī tikšanās ar Itālijā dzīvojošajiem tautiešiem.

16. maijā Rinkēviča darba kārtībā ir vizītē pie Svētā Krēsla, bet 17. maijā – vizīte pie Neatkarīgā Maltas Ordeņa.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!