Foto: LETA
Ņemot vērā pirmdien, 19. augustā valdību veidojošo partiju koalīcijas sanāksmē atbalstītos priekšlikumus par budžeta ieņēmumu palielināšanas plāniem, līdz aptuveni 80 miljoniem latu pieaugusi summa, ko 2014.gadā varēs papildus novirzīt dažādām nozarēm.

To pēc koalīcijas padomes sēdes pavēstīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), norādot, ka pirmdien koalīcijai izdevies vienoties par aptuveni 20 miljonu latu "vērtiem" pasākumiem.

Tomēr ministriju prasīto papildu piešķīrumu apjoms vēl arvien daudzkārt pārsniedz tā dēvēto fiskālo telpu jeb pieejamos līdzekļus, piebilda premjers.

Jaunām budžeta prioritātēm atvēlamās summas apmērs mainās katru nedēļu, jo valdība slēgtās sēdēs vienojas par arvien jauniem pasākumiem, kas ietekmē budžeta ieņēmumus vai izdevumus.

Līdz šim koalīcijas partneriem domstarpības raisīja jautājums par darbaspēka nodokļu sloga samazināšanas modeļiem, taču tagad, kad koalīcija vienojusies par atbalstu Finanšu ministrijas izstrādātajam kompromisa piedāvājumam – nesamazināt iedzīvotāju ienākuma nodokli, bet samazināt "socnodokļa" likmi, asākos toņos varētu noritēt arī diskusijas par papildu finansējuma sadali.

Reformu partijas (RP) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieces Zandas Kalniņas-Lukaševicas teiktais liecina, ka RP gatavojas uzstāt uz straujāku algu palielināšanu skolotājiem, policistiem un ugunsdzēsējiem. Izglītības un zinātnes, kā arī Iekšlietu ministrijas vada RP deleģētie ministri – Vjačeslavs Dombrovskis un Rihards Kozlovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!