Foto: LETA

AS "Liepājas metalurgs" padomes priekšsēdētāja vietniekam Aleksejam Zaharjinam, uzņēmuma lielākā akcionāra Sergeja Zaharjina dēlam, un valdes loceklim Iļjam Segalam policija kā drošības līdzekli piemērojusi aizliegumu ieņemt amatu, portālam "Delfi" apliecināja Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava.

Abiem noteikta arī policijas uzraudzība.

Likums nosaka, ka kriminālprocesā drošības līdzekļus var piemērot vienīgi personām, kuras lietā atzītas par aizdomās turamajām vai arī tām ir jau apsūdzētā statuss. Iepriekš policija nekomentēja "Liepājas metalurga" amatpersonu iespējamo statusu sāktajā kriminālprocesā.

Portāls "Delfi" iepriekš rakstīja, ka Sergejs Zaharjins un Segala oficiāli neesot iepazīstināti ar dokumentiem, kas liecinātu, ka viņiem kriminālprocesā ir kāds status. To portālam "Delfi" iepriekš sacīja abu advokāts. Savukārt Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Panorāma" rīcībā esošā informācija liecina, ka Zaharjinam un Segalam, visticamāk, kriminālprocesā esot piemērots aizdomās turamo statuss.

Segala un Zaharjina akcijas arī tika arestētas.

"Delfi" jau vēstīja, ka līdz 31.maijam finanšu grūtībās nonākušā "Liepājas metalurga" akcionāriem bija vai nu jāpārdod uzņēmuma akcijas, vai jāiegulda uzņēmumā lieli finanšu līdzekļi. Uzņēmuma kreditori ir nolēmuši kapitalizēt aptuveni pusi jeb vairāk nekā 60 miljonus latu no "Liepājas metalurga" parādsaistībām, kuru kopējais apjoms sasniedz 125 miljonus latu, tādējādi kļūstot par uzņēmuma akcionāriem.

Viens no lielākajiem akcionāriem Kirovs Lipmans ir atteicies pieņemt kreditoru kluba piedāvājumu par vienu latu atdot sev piederošās "Liepājas metalurga" akcijas un publiski paudis gatavību ieguldīt uzņēmuma glābšanā kreditoru prasītos 10 miljonus latu. Tikmēr Zaharjins un Segals apliecinājuši gatavību atdot savas akcijas, taču izteikuši vairākus būtiskus iebildumus pret kreditoru kluba piedāvāto vienošanos.

Pašlaik tiek runāts par diviem potenciālajiem investoriem - Krievijas metalurģijas kompānija "Daļpolimetall" paudusi interesi par "Liepājas metalurga" iegādi, tāpat interesi izrādījis akcionāra Kirova Lipmana uzrunātais Krievijas koncerns "Rosenergomaš".

Tikmēr Liepājas tiesa 27.maijā nolēma ierosināt AS "Liepājas metalurgs" tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Tagad uzņēmumam ir noteikts tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņš līdz 26.jūlijam. Uzņēmums apturējis ražošanu, no tā aizgājuši vairāk nekā 100 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!