Foto: PantherMedia/Scanpix

Ar Rīgas apgabaltiesas 20.jūnija lēmumu ir apķīlāti viena no lielākajiem AS "Liepājas metalurgs" akcionāriem Iļjas Segala īpašumi, portālam "Delfi" apstiprināja uzņēmējs.

Segals ir saņēmis Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijas tiesneses 2013.gada 20.jūnijā pieņemto lēmumu, ar kuru nolemts apmierināt uzņēmuma "Gesil Limited" pārstāvja Mārtiņa Krieķa pieteikumu par prasības nodrošināšanu un apķīlāt Segalam piederošo kustamo un nekustamo mantu.

Segals uzsver, ka celtā prasība ir pilnīgs absurds un zem tā visa apakšā slēpjas kārtējais reiderisma akts. Uzņēmums "Gesil Limited" reiz piederēja Segalam, Kirovam Lipmanam un Sergejam Zaharjinam, taču, par cik kompānija pēc tam, kad tai piederošās AS "Liepājas Metalurgs" akcijas tika pārskaitītas Segalam, Lipmanam un Zaharjinam, nekādu aktīvu komercdarbību neveica, tā jau sen, gandrīz desmit gadus vairāk nedarbojās.

Taču nesen Segala rīcībā nonākusi informācija, ka kompānijas darbība bez Segala un Zaharjina ziņas atjaunota. "Turklāt, pilnīgi nesaprotamā un juridiski neiespējamā veidā Segals, un visticamāk arī Zaharjins, vairāk nav šīs kompānijas līdzīpašnieki. Turklāt, kas zīmīgi, ka kompānijas tagadējais aģents Latvijā ir advokātu birojs Rebenoks un Vilders, kas ir Lipmanu pārstāvošais advokātu birojs, kurā cita starpā darbojas arī jau minētais Mārtiņš Krieķis," teikts uzņēmēja paziņojumā medijiem.

Par to, ka uzņēmumam "Gesil Limited" nav nekādu pamatotu prasījumu nedz pret Segalu, nedz pret Zaharjinu, Segals ir pilnīgi pārliecināts. Tāpat kā ir pārliecināts par to, ka Krieķis nav likumīgā veidā pilnvarots pārstāvēt šo kompāniju. Tas viss liecina par kārtējo reiderisma aktu, par kura iespējamību informācija jau tika saņemta iepriekš, tāpēc arī daļa no mantas ir nodota ģimenes locekļiem. Par šādu iespējamo reiderisma aktu Segala pārstāvji esot iepriekš informējuši arī kreditora kluba pārstāvjus, skaidro Segals.

Segals uzskata, ka šādā veidā atkal tiek likti šķēršļi un faktiski izslēgta iespēja piesaistīt "Liepājas Metalurgam" nopietnu investoru, par cik Segalam piederošās akcijas ar tiesas lēmumu ir nolemts apķīlāt, kas liedz akcijas atsavināt. Tāpat līdz ar šo Segalam nav iespējams no savas puses izpildīt vienošanos, kuru Segals un Zaharjins no savas puses parakstīja ar Kreditoru klubu un kas paredzēja akciju nodošanu kreditoru klubam.

Jau ziņots, ka Segals savu Jūrmalas villu nesen uzdāvinājis divpadsmitgadīgajam dēlam, atsaucoties uz zemesgrāmatas datiem, raksta portāls "Pietiek.com". Portāls arī ziņoja, ka finanšu grūtībās nonākušā un valsts atbalstu lūgušā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" lielākais akcionārs un padomes priekšsēdētājs Sergejs Zaharjins pirms nepilna mēneša uzdāvinājis savam brālim Valērijam piecus nekustāmos īpašumus deviņi miljonu latu vērtībā.

"Delfi" jau vēstīja, ka līdz 31.maijam finanšu grūtībās nonākušā "Liepājas metalurga" akcionāriem bija vai nu jāpārdod uzņēmuma akcijas, vai jāiegulda uzņēmumā lieli finanšu līdzekļi. Uzņēmuma kreditori ir nolēmuši kapitalizēt aptuveni pusi jeb vairāk nekā 60 miljonus latu no "Liepājas metalurga" parādsaistībām, kuru kopējais apjoms sasniedz 125 miljonus latu, tādējādi kļūstot par uzņēmuma akcionāriem.

Viens no lielākajiem akcionāriem Kirovs Lipmans ir atteicies pieņemt kreditoru kluba piedāvājumu par vienu latu atdot sev piederošās "Liepājas metalurga" akcijas un publiski paudis gatavību ieguldīt uzņēmuma glābšanā kreditoru prasītos 10 miljonus latu. Tikmēr Zaharjins un Segals apliecinājuši gatavību atdot savas akcijas, taču izteikuši vairākus būtiskus iebildumus pret kreditoru kluba piedāvāto vienošanos.

Pašlaik tiek runāts par diviem potenciālajiem investoriem - Krievijas metalurģijas kompānija "Daļpolimetall" paudusi interesi par "Liepājas metalurga" iegādi, tāpat interesi izrādījis akcionāra Kirova Lipmana uzrunātais Krievijas koncerns "Rosenergomaš".

Tikmēr Liepājas tiesa 27.maijā nolēma ierosināt AS "Liepājas metalurgs" tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Tagad uzņēmumam ir noteikts tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņš līdz 26.jūlijam. Uzņēmums apturējis ražošanu, no tā aizgājuši vairāk nekā 100 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!