Atjautīgākie un smalkākie Latvijas hakeri darbībā

,
Ceturtdienas rītā visa digitālā pasaule uz īsu brīdi sasita plaukstas un priecīgi nodomāja, ka Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs pauž spēcīgu atbalstu mieram Ukrainā. 'Demisionēju. Kauns par valdības rīcību. Piedodiet.' - tas bija tas, ko vēstīja viņa uzlauztais 'Twitter' profils. Šādi hakeru paziņojumi nav nekas jauns arī pie mums. Galu galā esam piedzīvojuši pat uzlauztu prezidenta mājaslapu.
Atjautīgākie un smalkākie Latvijas hakeri darbībā
1
Citā hakeru ierakstā tika izveidots hashtag #KrimaNavMūsu, lūdzot par to informēt arī citus. Tas, protams, ir tikai laika jautājums līdz premjera profils tiks atjaunots un atgriezts pie klasiskās informācijas. Tomēr Skats.lv jutās gana ieintereģēts, lai aplūkotu arī pašmāju mērogā atmiņā paliekošus hakeru uzbrukumus.
RIA Novosti/Scanpix
Atjautīgākie un smalkākie Latvijas hakeri darbībā
2
Par godu valsts jubilejai savdabīgu sveicienu 2009. gadā hakeri sarūpēja Valsts prezidentam. Viņa mājaslapā 'www.president.lv' jubilejas teksts vēstīja ‘Sveiciens 91. gadadienā, Prezidenta kungs, glābiet valsti! Līdz 92. gadadienai varam nenovilkt.'
LETA


Atjautīgākie un smalkākie Latvijas hakeri darbībā
3
Nedaudz senāk, 2007. gadā, no uzbrukuma cieta arī Iekšlietu ministrijas interneta mājaslapa. To atverot, pretī sagaidīja ļoti eksistenciālais jautājums: ‘Kas notiek mūsu valstī? Atbildes pašas nenāks, tās ir jāsniedz…' Šis atgadījums pierādīja, ka arī hakeriem ir jūtas un pārdomas.
LETA


Atjautīgākie un smalkākie Latvijas hakeri darbībā
4
Savulaik uzmanību izpelnījās arī Lato Lapsas grāmata par Vairu Vīķi-Freibergu, kuras izdošanai šķēršļus centās likt neskaitāmi eksprezidentes aizstāvji. Arī mājaslapa Vairasvirtuve.lv tika uzlauzta līdz ar hakeru paziņojumu ‘Nekas tev neizdosies, Lapsa! Muusu Vaira rullee!'
LETA


Atjautīgākie un smalkākie Latvijas hakeri darbībā
5
2011. gadā drošībā nebija arī ziņu aģentūras ‘LETA' mājaslapa, kas piesaistīja uzmanību no hakeriem, kuri nebija apmierināti ar aģentūras veidotu ziņu materiālu (un, acīmredzot, arī ar garumzīmēm): 'Dargie kolegji, pirms publicet apshaubamu specialistu viedokjlus par nelielu serveru hostingu kompanijam un diskutetu par kompetenci, ietiektu tomer parskatit sho nomelnojosho zinju saturu, un parstat publicet shos aizvainojoshos reklamrakstus. Ka redzat- nekas nav drosh un neuzlauzhams- JA vajag, tapec nevajag lekt augstak par savu d. Paldies par uzmanibu. Hakeris’.
LETA


Atjautīgākie un smalkākie Latvijas hakeri darbībā
6
Ar šiem gadījumiem parasti ļoti cītīgi strādā Valsts policija. Viņu mājaslapa arī tika uzlauzta 2007. gadā, kad tajā sašutumu par 40 cilvēku aizturēšanu festivālā 'Tele2 Baltic Beach Party' pauda kāds hakeris: 'Es nesaprotu, kāpēc savācāt tos 40 cilvēkus iekš BBP, kuri gribēja normāli atpūsties? Ai ai ai. Vispār sāciet jūs arī atpūsties… bet lai nu kā sveiciens Valsts policijai! Jauku dieniņu'.
Publicitātes foto
Nejēdzīgākie eBay darījumi Nejēdzīgākie eBay darījumi  
Arī zagļi ir radoši - policijas pērles Arī zagļi ir radoši - policijas pērles  
Nāvessoda un moku rīku eksports turpmāk jāsaskaņo ar Ārlietu ministriju Nāvessoda un moku rīku eksports turpmāk jāsaskaņo ar Ārlietu ministriju   (1)
2000. gads: "Kamera telefonā? Kas vēl nebūs!" 2000. gads: "Kamera telefonā? Kas vēl nebūs!"   (4)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.