Nejēdzīgākie eBay darījumi

Valsts ieņēmumu dienests sācis uzmanīgi sekot līdzi Latvijas iedzīvotāju darījumiem 'Facebook' un 'ss.lv', tāpēc jābūt īpaši uzmanīgiem - ko un no kā pērk. Tiesa, pasaules pieredze rāda, ka cilvēki ir gatavi pirkt un pārdot jebko.
Nejēdzīgākie eBay darījumi
1
2008. gada oktobrī anonīms tirgotājs izlēma pārdot Islandi. Tajā laikā valsts bija 5,49 miljardu dolāru lielos parādos Krievijai. Nezināmais labdaris uzskatīja, ka šis varētu būt lielisks veids, kā samazināt savas saistības, pāris dienu laikā no 99 centiem uzaudzējot summu līdz 17,28 miljoniem. Iemesls, kāpēc neizdevās iegūt lielāku piedāvājumu, varētu būt skaidrojams ar faktu, ka dziedātāja Bjorka cenā iekļauta netika.
AFP/Scanpix
Nejēdzīgākie eBay darījumi
2
2008. gada 11. janvārī par 1401 dolāru tika pārdotas 4 golfa bumbiņas. Šīs konkrētas bumbas īpašu padarīja fakts, ka, sajaucot ar īstām olām, tās bija apēdis pitons. Golfa bumbiņas pārdeva klīnika, kas operācijas ietvaros tās izņēma no čūskas.
AFP/Scanpix


Nejēdzīgākie eBay darījumi
3
Faktu, ka internetā var pārdot jebko apliecināja Bils Benets, kurš 2009. gadā par 1,85 dolāriem pārdeva precīzi vienu sauso brokastu pārslu. Cienot sabiedrību un tās intereses, sižets par šo gadījumu tika veidots arī BBC.
AP/Scanpix


Nejēdzīgākie eBay darījumi
4
Siermaize, ko rotāja piedegums, kas kaut kādā mērā atsevišķiem cilvēkiem, iespējams, atgādināja Jaunavu Mariju, arī tika pārdota eBay. Pēc tam, kad pārdevējam izdevās pārliecināt eBay, ka tas nav joks, siermaize pie jaunā īpašnieka aizceļoja par 28 tūkstošiem dolāru. Turklāt tā bija aizkosta.
AFP/Scanpix


Nejēdzīgākie eBay darījumi
5
Daži cilvēki aizvien cenšas darīt visu, lai uzturētu dzīvu šo topu. Vēl nesen pārdošanai tika piedāvātas Lebrona Džeimsa apakšbikses. Pierādījumi, ka tās ir oriģinālās NBA zvaigznes apenes, gan īsti nebija - nācās ticēt uz goda vārda. Iespējams, tas bija iemesls, kāpēc vērtīgais pirkums palika pie īpašnieka.
AP/Scanpix


Nejēdzīgākie eBay darījumi
6
Tāpat diemžēl netika pārdota vieta rindā uz Harija Potera grāmatu. Iespējams, tāpēc, ka visi potenciālie interesenti jau noteikti paši stāvēja rindā.
Reuters/Scanpix
Prostitūtas garlaikojas darbā Prostitūtas garlaikojas darbā  
Sešas jaudīgākās Putina reklāmas kampaņas Sešas jaudīgākās Putina reklāmas kampaņas   (6)
8 selfiju pasaules čempioni 8 selfiju pasaules čempioni  
LieneCandy Opacā! Latvijas mediju virsraksti, ar ko nenošaut garām  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.