Opacā! Latvijas mediju virsraksti, ar ko nenošaut garām

,
Gadu gaitā iepazīstot medijus no otras puses, vēlamies dalīties savā gudrībā, lai, piemēram, iesūtītās ziņas par gadatirgu vai pilsētas papagaiļu izstādi atrastu ceļu līdz portālu pirmajām lapām un iekarotu lasītāju sirdis. Virsraksts. Tas viss ir virsrakstā, tāpēc Skats.lv piedāvā īstus un reāli eksistējošus (šoreiz mēs goda vārds neko paši neizdomājām) virsrakstus no Latvijas lielākajiem ziņu portāliem.
LieneCandy
1
Ziņas saturs ir ļoti būtisks, izvēloties pareizo virsrakstu. Šajā gadījumā mēs aplūkojam aktualitātes pašmāju slavenību vidū, īsumā pastāstot ziņas saturu. ‘LieneCandy pēc savas vemšanas un caurejas izgāžas atkal (Vipi.lv)’; ‘’Kombuļu’ Inese jau meklē citu nēģeri (Delfi)’; ‘Opā! Modelis Jaroslavs pieaug, viņam sāk veidoties krūtis. (Kas Jauns)’; ‘Pavei, kādi ir mīļākie Kombuļu Ineses un viņas ģimenes salāti (Kas Jauns)’; ‘Video: Pilnīgi plikiņš Kiops sveic jubilejā savu fani (Delfi)’.
DELFI
Opacā! Latvijas mediju virsraksti, ar ko nenošaut garām
2
Atgādinām, ka visi šie virsraksti ir uzskatāmi par moderniem un inovatīviem. Šajā slaidā iekļautas ziņas, kas norāda uz neparastiem un sabiedrībai svarīgiem notikumiem. ’Uķi-puķi,kili-kili! Ezītis vannā meditatīvi peld (TVNET)’; ‘Khmm... Sieviete nokārtojas veikalā. VIDEO (mammamuntetiem.lv)’’; Vai tu gribētu sev šitik spridzīgu vecmāmiņu? (Kas Jauns)’; ‘Ola. Ļoti neparasta ola. FOTO. VIDEO (Kas Jauns)’.
AP/Scanpix


Opacā! Latvijas mediju virsraksti, ar ko nenošaut garām
3
Arī pasniedzot ziņas par sabiedrībā svarīgām un nozīmīgām personām, ir jādomā, kā pareizi izteikties, lai sabiedrība nepalaistu garām ko izglītojošu. ‘Ex-Mūrniece šokējoši novecojusi (Vakara Ziņas)’; ‘Opā, eksprezidents Guntis Ulmanis naktī rotājis dzīvokļa balkonu (Kas Jauns)’, ‘Šleseriem beidzot ir “meitiņa peciņa” (Apollo)’.
F64


Opacā! Latvijas mediju virsraksti, ar ko nenošaut garām
4
Profesionālim nekad garām nepaslīdēs ziņas par kādu neveiksmīga tērpa izvēli, tāpēc ir fundamentāli, lai sabiedrības reakcija tiktu paskaidrota pēc iespējas tiešāk. ‘Vācieši šokā – Merkele ieradusies vecā kleitā (Delfi)’; ’Vaidieniņ! Princim Čārlzam salāpīts ancuks! (Kas Jauns)’; ‘Bijusī radiogeiša Adamss spridzina ar savu tērpu (Kas Jauns)’.
AFP/Scanpix


Opacā! Latvijas mediju virsraksti, ar ko nenošaut garām
5
Iedzīvotājiem patīk uzzināt, kas notiek ar viņu elkiem, tāpēc nāk par labu nepiespiestā sarunvalodā pastāstīt gan jaunus faktus, gan cilvēcīgus slavenību misēkļus. ‘Džodija Fostere lesbiete jau kopš šūpuļa (Vakara ziņas)’’; ‘Švarcenegera ārlaulības bērna māte izskatās... brrrrrrrrr (Kas Jauns)’; ‘Ups! Kas tie par traipiem uz Lopesas biksēm?! (Kas Jauns)’.
AP/Scanpix


Opacā! Latvijas mediju virsraksti, ar ko nenošaut garām
6
Kā jau visām teorijām, arī virsrakstu darināšanas paraugstundai ir savi izņēmumi, kas īsti neiederas iepriekšējās rindkopās, tāpēc šeit piedāvājam sulīgu virsrakstu asorti no dažādām tematikām. ‘Foto: Pamela Andersone jūrā plunčājas plikiņa (Delfi)’; ‘Haoss saistībā ar raidījuma vadītāja saistību ar pedofiliju (LTV)’, ‘Neaptverami... Blondīne ar zvērīgi lielām krūtīm. (Kas Jauns)’; ‘Skaties „tačku un pupu” - „Ātrs un bez žēlastības 6” rullīti (TVNET)’.
AP/Scanpix


Opacā! Latvijas mediju virsraksti, ar ko nenošaut garām
7
Īsumā atgādinām pašu svarīgāko - nekautrējies izmantot kolorītus izteiksmes līdzekļus (opā, brr, hmm, mhm), jaunvārdus un paša izdomātus vārdus, kā arī nebaidies pateikt ‘plikiņš’, ja kāds patiešām ir ‘plikiņš’. Teorētiski tam vajadzētu strādāt, izkaļot ceļu uz galveno ziņu statusu.
AFP/Scanpix
Latvijas populārās mūzikas dzejas atziņas Latvijas populārās mūzikas dzejas atziņas  
Vegānisms - mīti un patiesība Vegānisms - mīti un patiesība   (3)
Latvijas 'Twitter' līderu pirmie tvīti Latvijas 'Twitter' līderu pirmie tvīti   (1)
Salabotas Paulu Koelju atziņas Salabotas Paulu Koelju atziņas  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.