Foto: Vida Press
13. jūnijā Rīgā plānota ASV hip-hopa veterānu, grupas "Onyx" uzstāšanās. Vēl pirms mēneša viņi priecīgi un pilnās zālēs uzstājās Krievijā, sniedzot koncertus Maskavā un Pēterburgā. Uzzinot informāciju par grupas aktivitātēm agresorvalstī, "Palladium" pārstāvji sola lauzt līgumu ar organizatoriem. "Mūsu telpās šis koncerts nenotiks," sarunā ar "Delfi" saka Arturs Majors.

"Daudzi nezina par saikni, kas "Onyx" ir ar Krieviju, tas ir mūsu lielākais tirgus," pirms pāris nedēļām publicētā video saka viens no grupas līderiem Fredro Stārs. 26. janvārī Maskavā un 27. janvārī Pēterburgā notikušos koncertus viņš raksturo kā ļoti izdevušos – publika esot bijusi "sumašedšaja" (traka, ļoti atsaucīga). Ne vārda neminot par notiekošo karu Ukrainā un Krievijas agresiju, viņš stāsta, ka vienmēr ir jādodas tur, kur cilvēki tev izrāda mīlestību, un publika Krievijā "Onyx" tik tiešām ļoti gaida. "Ļoti jauki pavadījām laiku," atzīst Stārs. "Laba enerģija, labi cilvēki. Mums pat ir nofilmēts video Sarkanajā laukumā." Vai Krievijā ir kādas problēmas? "Jā, ļoti auksts," saka reperis.

Krievijas nacionālā grupa

"Onyx" izveidojās 80. gadu beigās Ņujorkā un daudzu klausītāju atzinību iemantoja kā viena no spilgtākajām "hardcore" hip-hopa pārstāvēm – šim žanram raksturīgs izteikti agresīvs izpildījums, konfrontācija ar citiem mūziķiem un dažādām valsts institūcijām, piemēram, policiju, kā arī kriminālā tematika.

90. gados "Onyx" ieguva kulta statusu gan Krievijā, gan vairākās citās postpadomju valstīs, un grupas dusmīgo emblēmu ar smaidu uz leju varēja redzēt uzzīmētu uz garāžām, kāpņutelpās un citur pilsētvidē, līdzās, piemēram, uzrakstam "Nirvana". Šīs tūkstošgades sākumā "Onyx" sāka savu lielo popularitāti Krievijā pārvērst naudā, sniedzot koncertu pēc koncerta. Hip-hopa klausītāju vidū bija pat radies joks par to, ka "Onyx" nu ir kļuvuši par Krievijas nacionālo grupu, jo uzstājas katrā krievu sādžā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!