Foto: F64

Dailes teātrī 4. februāra vakarā tiks pasniegtas Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps". Kopumā godalgas tiks piešķirtas 25 kategorijās, bet par mūža ieguldījumu nozarē tiks godināta māksliniece Ieva Romanova. Tomēr līdzās svētku konfeti, nomināciju saņemšanas priekam un apsveikumiem palikuši arī daži neatbildēti jautājumi, kas, iespējams, ir pašsaprotami kino profesionāļiem, bet neskaidri skatītājiem. Atbildes uz tiem meklējām gan pie filmu producentiem un režisoriem, gan Nacionālā kino centra vadītājas Ditas Rietumas, gan arī "Lielā Kristapa" dokumentālo filmu vērtēšanas komisijas pārstāvja, režisora Uģa Oltes.

Šobrīd kinoteātros rāda daudzsēriju filmu "Pansija pilī", kas saņem pozitīvas kritiķu un skatītāju atsauksmes. Kāpēc tas nav saņēmis nevienu "Lielā Kristapa" nomināciju?

Nacionālās filmu balvas "Lielais Kristaps" šī gada pretendentu pieteikšanas termiņš bija 2023. gada septembris, taču tajā laikā jaunā daudzsēriju filma "Pansija pilī" vēl nebija tādā gatavības stadijā, lai to varētu piedāvāt komisijas vērtējumam, skaidro viens no filmas producentiem Gints Grūbe. Viņš filmai veltītajā preses konferencē uzsvēra, ka "Pansija pilī" balvai noteikti tiks pieteikta un pretendēs uz 2025. gada "Lielajiem Kristapiem".

Kas ir visvairāk nominētās filmas "Padomju džinsi" un "Melnais samts", un kāpēc skatītājs tās vēl nav redzējis?

Tik tiešām – filmas "Padomju džinsi" un "Melnais samts" šogad ir saņēmušas visvairāk nomināciju "Lielajam Kristapam", tomēr pie skatītājiem nonāks jau pēc Nacionālās kino balvas ceremonijas. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!