Foto: Shutterstock
Kā gadu sagaidīsi, tā arī pavadīsi? Ļoti iespējams. Tērpjoties atbilstoši savam raksturam, varēsi visu gadu dzīvot harmonijā ar savu iekšējo pasauli, neizjūtot ārpasaules diskomfortu.

Kas kurai zodiaka zīmei ir piemērotāks, stāsta astroloģe, projekta "Astromeridiāns" vadītāja Ludmila Muravjova. Publicējam šo materiālu laikus, jo pēc 18. decembra vairs nav labs laiks lieliem tēriņiem, tajā skaitā – par svētku tērpiem!

Protams, ne visi cilvēki precīzi sekos astrologa ieteikumiem, un korekcijas padomos arī vajag ieviest.

Zemes stihijā dzimušie: Vērši, Jaunavas, Mežāži

Foto: Shutterstock

Zemes stihijā dzimušie – Vērsis, Jaunava, Mežāzis

Visvairāk likumiem vēlams sekot Zemes stihijā dzimušajiem Vēršiem, Jaunavām un Mežāžiem, jo viņi vistiešāk ir atkarīgi no materiālām lietām. Viņiem arī nekādā gadījumā nevajadzētu tērpties modernā, bet neērtā apģērbā, ja vēlas izvairīties no iekšējā diskomforta visa gada garumā.

Vērša svētku tērpam nevajadzētu daudz atšķirties no ierastā ikdienas apģērba. Pat šajā maģiskajā naktī labāk izvēlēties praktisku, augumu izceļošu apģērbu no dabiska materiāla zaļos vai brūnganos toņos. Arī frizūrai un kosmētikai jābūt nesamākslotai. Necenties uz savas galvas saveidot mākslas darbu! Arī dekoratīvajai kosmētikai izvēlies dabīgos toņus – melnu acu tušu, tumši sārtu lūpu krāsu un brūnganas acu ēnas.

Jaunavai astrologi iesaka vienkāršu un ērtu apģērbu pelēkzilu toņu gammā. Šajā naktī parādi apkārtējiem, ka tava personība ir svarīgāka par apģērbu. Lai tava seja un acis ir košākas par tērpu. Vari izmantot lielus auskarus, kas akcentē plecu un kakla līniju, un kosmētiku, kas padara seju izteiksmīgāku. Ja tomēr vēlies viesus pārsteigt ar greznu tērpu, izvēlies augumu iekļaujošus smalkvilnas vai ādas apģērbus, papildinot tos ar gliemežvāku un pērļu rotām.

Mežāža tēls, tāpat kā Vērša, izvēlē var ne ar ko neatšķirties no ikdienā izmantotā, jo Mežāža pamatprincips ir – visā sekot tradīcijām un ieradumiem. Vari Jauno gadu sagaidīt tērpā, kuru lieto jau mēnešiem vai pat gadiem. Ja tomēr vēlies piemeklēt ko jaunu, izvēlies tradicionālu klasisku piegriezumu un dabisku, vienkrāsainu materiālu – melnu, tumši pelēku, tumši brūnu vai tumšzilu.

Frizūru kārtīgi nostiprini, lai asāka kustība to neizjauc. Vari neizmantot vaigu ēnas, bet akcentēt uzmanību uz acīm. Vēlamas sudraba rotaslietas ar tumšiem, necaurspīdīgiem akmeņiem. Vīrieši nedrīkst aizmirst par kaklasaiti!

Ūdens stihijā dzimušie: Vēži, Skorpioni un Zivis

Foto: Shutterstock

Ūdens stihijā dzimušie: Vēži, Skorpioni un Zivis

Vēži, Skorpioni un Zivis – no apģērba nav atkarīgi tik izteikti kā Zemes zīmju pārstāvji. Viņiem ļoti svarīgs ir emocionālais apmierinājums, ko tie saņem no ārpasaules, tādēļ noteikti jāizvēlas tāds tērps, kas viņiem patiešām patīk. Un nav tik būtiski, cik ērti tajā jutīsies!

Vēzim astrologi iesaka Jaungada naktī izvēlēties pasteļtoņa apģērbu no mīksta auduma, piegriezumam vajadzētu pasvītrot ķermeņa plūdlīnijas. Lietišķais kostīmiņš labāk lai paliek skapī, vairāk noderēs vilnas džemperis un velveta bikses. Šajā naktī tev jāizskatās baltai un pūkainai, tādēļ tieši laikā būs pūkaina kažokādas apkakle kombinācijā ar dekoltētu maiga zīda kleitu. Tad vari arī aizmirst par juvelieristrādājumiem vai iztikt ar minimālām sudraba rotām. Dekoratīvo kosmētiku izvēlies tā, lai tā pasvītrotu tavu maigumu un dvēseliskumu – akurāti izmanto košas krāsas.

Skorpionam Jaunu gadu derētu sagaidīt noslēpumaini. Tērps var atgādināt kāda maga ietērpu. Nebaidies izskatīties dīvaini. Pat ja komplektu sakombinēsi pēdējā mirklī un no veciem apģērba gabaliem, galvenais, lai varētu just, ka pie tā ir piedomāts. Frizūra drīkst būt pavisam vienkārša, bet dekoratīvajai kosmētikai jāpastiprina noslēpumainība. Pacenties piemeklēt neparastas rotaslietas, kuras asociējas ar senļaužu rotām.

Zivīm Jauno gadu labāk sagaidīt gaišā viegla, mīksta zīda apģērbā. Apģērbam jābūt garam, paplatinātam, ar atsegtu augšdaļu. Pielāgo sev nāras tēlu! Centies saveidot kuplu frizūru, neierobežo to ar matadatām! Ja daba nav apveltījusi ar krāšņu matu rotu, šī būs piemērota nakts, lai atrastu sev parūku. Un noteikti akcentē lūpu līniju. Rotaslietu izvēlē galveno akcentu liec uz rokām, atrodot gredzenus un sprādzes ar nevienmērīga krāsojuma caurspīdīgiem un puscaurspīdīgiem akmeņiem.

Uguns stihijā dzimušie: Auni, Lauvas un Strēlnieki

Foto: Shutterstock

Uguns stihijā dzimušie: Auni, Lauvas un Strēlnieki

Uguns stihijas pārstāvjiem Aunam, Lauvai un Strēlniekam, kuri vēlas pasvītrot savas personības spožumu, par tērpu nāksies parūpēties laikus. Astrologu ieteikumi viņiem palīdzēs uzmirdzēt svētku naktī, sajusties kā spēcīgām personībām un pasargās no nomāktības un pesimisma visa nākamā gada garumā.

Aunam nepieciešams paplatināts tērps sarkanos toņos. Taču patiesībā svarīgākais gan nav apģērbs, bet rotaslietas. Lai cik daudz, lielas un košas būtu krelles ap kaklu vai auskari ausīs, tu nevarēsi pārcensties, jo visa uzmanība jāakcentē uz galvu un seju. Uztaisi augstu frizūru, uzspraužot matus ar košām sprādzēm, nežēlo lūpu krāsu, spīdīgas ēnas un vaigu sārtumu!

Karaliskajai Lauvai jāpiemeklē saulains, dzintarains vai dzeltenīgs tērps, jo šo zīmi pārvalda Saule. Tērpam vajadzētu būt šūtam pēc individuāla pasūtījuma un rotātam ar kažokādām un dabīgiem akmeņiem vai to imitācijām. Ņem spīdīgus audumus vai mirdzošas rotaslietas, izmantojot daudz dārgu (vai tādu, kas tā izskatās) materiālu. Frizūrai, kosmētikai un tērpam jāpasvītro tava varenība. Izmanto kažokādas vai samta matu saspraudes, izrotā galvu ar kaut ko tiārai līdzīgu.

Strēlniekam gadu miju vēlams sagaidīt brīva piegriezuma tērpā ar nesimetrisku apdruku, izvairoties no vienkrāsainiem audumiem un stingras ģeometrijas. Ja fantāzija un laiks ļauj, savu tērpu saveido pati. Iegādājies gabalu vienkrāsaina dabiskā zīda un izkrāso to. No šā auduma tad arī šuj apmetņkleitu senču stilā. Kosmētikai šajā naktī nav būtiskas nozīmes, jo viss akcents ir uz tērpu un rotām, kam jāatspoguļo tava prāta filozofiskums. Netērpies tā, kā tavi modīgie draugi!

Gaisa stihijā dzimušie: Dvīņi, Svari un Ūdensvīri

Foto: Shutterstock

Gaisa stihijā dzimušie: Dvīņi, Svari un Ūdensvīri

No jebkādas matērijas, tai skaitā apģērba un citiem priekšmetiem, visneatkarīgākie ir Gaisa stihijas pārstāvji – Dvīņi, Svari un Ūdensvīri. Viņi sava svētku tērpa izveidē var likt lietā fantāziju un krietni vien papildināt astrologu rekomendācijas. Galvenais – justies brīvi un tā, lai nekādas detaļas nenovērstu uzmanību no saviesīgās dzīves.

Dvīņiem Jauno gadu labāk sagaidīt jaunās, svītrainās brīva piegriezuma zīda vai cita viegli drapējama auduma drānās. Ja jūties jauna un viegla un apģērbs neierobežo kustības, tātad izvēle izdarīta pareizi. Pievieno tērpam dažas rokassprādzes un gredzenus, bet par matu sakārtojumu īpaši neaizdomājies – izlaistas, viegli ielokotas cirtas, kuras satur viena vai divas bezrūpīgas saspraudes, un lieta darīta! Arī kosmētikai lieki laiku netērē, izmantojot tikai kādu vienu dekoratīvās kosmētikas veidu, uzkrāsojot tikai acis vai tikai lūpas.

Svariem būtu vēlams sarūpēt klasisku kostīmu. Nav nepieciešama nekāda lielā izdoma un oriģinalitāte, tikai klasisks griezums un vilnas audumi. Kombinēt melno vai tumši zilo krāsu ar balto, violeto vai dzelteno. Arī frizūrai, rotām un kosmētikai vajadzētu būt klasiskai un kontrastējošai. Nokrāso melnus matus! Kosmētikā izmanto piesātinātus toņus – melnu acu tušu, bordo vai violetu lūpukrāsu, violetas vai tumšbrūnas acu ēnas. Rotām piemeklē metāla un akmeņu kombinācijas.

Ūdensvīrs droši drīkst neierobežot sevi fantāzijās, izvēloties ekstravagantu, raibu un neparasta griezuma tērpu. Nebaidies izskatīties kā baltā vārna – tāds nu ir tavs aicinājums! Droši arī kosmētikā izmanto neparastus toņus, lieto daudz bižutērijas un neprasi nevienam, vai tev tas piestāv. Ja pašai patīk, tātad viss ir kārtībā. Ieteicamākie toņi – violetais, lillā, jūras un elektrotoņi. Audums var būt arī sintētisks, bet rotaslietas – no plastmasas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!