Foto: AFP/Scanpix

Ja Eiropas Savienība(ES) apstiprinās Ukrainas krīzes dēļ pieņemtās jaunās sankcijas, tad Krievija solījusi uz tām atbildēt, vēsta raidsabiedrība BBC.

ES sacījusi, ka pirmdien, 8. septembrī, paziņos par jaunu sankciju ieviešanu, kas būs vērstas pret Krievijas privātpersonām, taču tās varētu tikt atceltas, ja Krievija izvedīs karaspēku no Ukrainas austrumu daļas un piekritīs jaunam pamieram.

Krievijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka, ja "ES apstiprinās jaunas sankcijas, tad no mūsu puses, bez šaubām, sekos reakcija".

Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu un Eiropadomes prezidents Hermans Van Rompejs sestdien izplatījuši paziņojumu, kurā norādījuši, ka topošajā sankciju sarakstā tiks iekļauta Donbasa "vadība", "Krimas valdība", kā arī tie Krievijas pilsoņi, kas pieņem lēmumus, un oligarhi.

Tiek ziņots, ka ekonomisko sankciju izvēlētie subjekti izvēlēti pēc tiem pašiem kritērijiem, kas lietoti iepriekš – efektivitāte, izdevumi/ieguvumi, balanss starp jomām un dalībvalstīm, starptautiskā sadarbība, paplašinātība, tiesiskā aizsardzība.

Kopš konflikta sākuma Ukrainā bojā gājuši ap 2600 cilvēku.

Jau vēstīts, ka, neraugoties uz piektdien panākto vienošanos par pamieru, Eiropas Savienības līderi nolēmuši turpināt sankciju ieviešanas procesu un apsvērt to atcelšanu, ja pamiers netiks pārkāpts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!