Foto: Kadrs no video / Publicitātes foto / DELFI / AP/Scanpix
Laikabiedri atvadās no mūžībā aizgājušā Krišjāņa Petera, miljonāru topa augšgalā joprojām atrodas baņķieri, tomēr sarakstā "ielauzušās" arī jaunas sejas. Politologa vērtējumā Krievijas prezidents gatavs mirt kopā ar Krieviju, bet Ukrainas armija atsākusi izmantot pagājušā gadsimtā Padomju Savienībā ražotos bezpilota lidaparātus. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu ceturtdienas aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: F64
2013.gada 21.novembris manai ģimenei bija parasta diena. Vienu no mūsu bērniem nogādājām skolā, otru bērnudārzā. Tad ar vīru un suņiem devāmies pastaigā – mums bija četri suņi. Paspējām pat nedaudz sastrīdēties. Vīrs strādāja no mājām, kamēr es netālu rosījos. Tā bija mūsu kopdzīves gadadiena, tādēļ vakarā plānojām doties uz veikalu pēc šampanieša un pārtikas produktiem. Andrejs visu laiku atlika veikala apmeklējumu uz vakaru un es viņam neiebildu.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Ceturtdien Rīgas krematorijas Lielajā atvadu zālē notika atvadīšanās no mūžībā aizgājušā Krišjāņa Petera.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Trešo gadu pēc kārtas Latvijas 100 bagātāko cilvēku saraksta pirmajās vietās ierindoti AS "
ABLV Bank
" īpašnieki Oļegs Fiļs un Ernests Bernis, liecina žurnālistu Lato Lapsas un Kristīnes Jančevskas, korporatīvo finanšu kompānijas "Laika stars" un SIA "Lursoft" pētījums.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
"Latvijas miljonāru Top 100" veidotāji sportistus Andri Biedriņu un Sandi Ozoliņu ierindojuši
"neparasto" miljonāru sarakstā
.

Lasīt vairāk

Ukrainas
armija savām vajadzībām sākusi izmantot pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados Padomju Savienībā ražotos bezpilota lidaparātus "Tupoļev", liecina Ukrainas armijas izplatīts video.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Ziemeļkoreja
piedraudējusi ar jaunu kodolizmēģinājumu, atbildot uz
ANO
mēģinājumiem saukt Phenjanu pie atbildības par smagiem cilvēktiesību pārkāpumiem valstī, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lasīt vairāk

Jau naktī uz piektdienu 21.novembri, sākot no dienvidu rajoniem, gaidāms sniegs, slapjš sniegs, kas turpināsies arī dienā, liecina jaunākais sinoptiķu brīdinājums.

Lasīt vairāk

"
Marussia
"
F-1
komandas pilots Žils Bjanki ir izvests no mākslīgās komas un turpmāko ārstēšanos veiks Francijā, kurp jau ir nogādāts, paziņojusi pilota ģimene.

Lasīt vairāk

88 gadu vecumā Spānijā mirusi valsts bagātākā sieviete un viena no pasaules ievērojamākajām aristokrātēm – Albas hercogiene, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lasīt vairāk

Itāļu
F-1
komanda "
Ferrari
" oficiāli paziņojusi, ka pēc Abu Dabi "
Grand Prix
", kas ir šīs sezonas noslēdzošais F-1 čempionāta posms, būs beigusies piecus gadus ilgā sadarbība ar spāņu pilotu
Fernando Alonso
, toties sāksies jauna ēra ar Sebastjanu Fetelu, kurš parakstījis līgumu ar itāļu vienību uz trim sezonām.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Kompānija "
Audi
" aktīvi darbojas CO2 izmešus neradošu sintētisko degvielu izstrādes jomā. Uzņēmuma jaunākais projekts ir izmēģinājuma rūpnīca Drēzdenē, kurā no ūdens, CO2 un zaļās elektroenerģijas tiek iegūta dīzeļdegviela. Jauno ražotni aizvadītās nedēļas nogalē atklāja "Audi" un tā projekta partneri "Climeworks" un "Sunfire".

Lasīt vairāk

Foto: Gunārs Janaitis
Dailes teātra
"Bovarī kundzes" skatuves iekārtojums ir iespaidīgs: skaists, gana jaudīgs, brīžiem grezns un arī tēlains. Scenogrāfs
Mārtiņš Vilkārsis
un lietuviešu kostīmu māksliniece Jolanta Rimkute slavenajam Gistava Flobēra romānam radījuši patiešām lieliskas ilustrācijas. Savukārt Rolanda Atkočūna dramatizējums un režija diemžēl vairāk par vitālu ilustrāciju nepiedāvā.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Vidzemnieki, kas izveidojuši jauno maršrutu, paši atzīst – tikai dažu gadu laikā no parasta Eiropas Savienības finansēta projekta radīts uzmanības vērts tūrisma maršruts ar starptautisku tīklojumu. Runa ir par maršrutu "Via Hanseatica", kas savieno trīs valstis – Latviju, Igauniju un Krieviju. Viduslaikos tur bijusi vācu tirgotāju kustības ādere, kas pazīstama ar nosaukumu Hanzas pilsētu savienība, bet nu tapis interesants un atraktīvs tūristu ceļš.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Grupa "
Menuets
" šogad atzīmē savu 45 gadu jubileju un devusies turnejā pa Latvijas lielākajām koncertzālēm. Jau piektdien, 28.novembrī, grupa uzstāsies koncertzālē "Rīga".

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Svētdien, 23. novembrī, no plkst. 12.00-17.00 "Lielajā ģildē" jau otro gadu pēc kārtas norisināsies daudzpusīga kāzu pakalpojumu izstāde "Mīlestība", kura būs noderīga gan pāriem, gan vedējiem, gan tiem interesentiem, kuri vēlas uzzināt ko jaunu kāzu rīkošanā, informē tās organizatori.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!