Foto: LETA
Ceturtdien dienas vidū ar paziņojumu presei izsludināts, bet pēc nepilnām trim stundām atcelts piektdien plkst. 15 pie valdības ēkas plānots pikets vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Eināra Cilinska (NA) atbalstam.

Paziņojumā, kas nosūtīts plkst. 14.18 norādīts, ka tiek rīkots  pikets "atbalsta paušanai" "līdz šim profesionālākajam un kompetentākajam VARAM ministram Eināram Cilinskim".

Paziņojumā akcentēts, ka pikets tiek rīkots, "ņemot vērā šodien pausto Ministru prezidentes viedokli par Cilinska iespējamo atbrīvošanu no ieņemamā amata".

"Sabiedrības sašutums, neizpratne par valdības nostāju, kā arī atklāta izrēķināšanās ar cilvēku, kurš jau 16 gadus ir godinājis mūsu tautas varoņus, dodoties gājienā līdz Brīvības piemineklim 16.martā, ir licis rīkoties tiem, kuri atbalsta Eināru Cilinski - ministru ar stingru mugurkaulu un stāju, cilvēku, kurš ar cieņu izturas pret tiem, kuri cīnījušies par Latviju," norāda paziņojuma autori.

Piketa rīkotāji uz piketu aicināja ikvienu, kurš "uzskata, ka šāda valdības nostāja ir netaisnīga un neatbilst nekādiem demokrātiskas valsts pamatprincipiem".

Savukārt plkst. 17.01 iepriekšējā paziņojuma sūtītāja Ginta Vilcāne lakoniskā e-pastā informē, ka "paredzētais pikets par atbalstu VARAM ministram Eināram Cilinskim objektīvu apstākļu dēļ tiek atcelts".

Viņa nav konkretizējusi piketa atcelšanas iemeslus, taču lūgusi "atcelt visas publikācijas un ierakstus tajos portālos, kuri informāciju par gaidāmo piketu jau publicējuši".

Jau vēstīts, ka premjere Laimdota Straujuma ( V) ceturtdien oficiāli brīdinājusi koalīcijas partnerus par nodomu atbrīvot no amata vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Eināru Cilinski (VL-TB/LNNK), ja viņš paziņos par piedalīšanos 16.martā organizētajās sapulcēs, gājienos vai piketos pie Brīvības pieminekļa.

Cilinskis iepriekš paudis gatavību zaudēt ministra amatu, norādot, ka savu pārliecību viņš nav mainījis un plānotajā gājienā dosies. Sīkāku informāciju viņš sniegs piektdien preses konferencē.

Jau vēstīts, ka 16.martā gaidāmi vairāki ar latviešu leģionāru atceres dienu saistīti pasākumi, kuros piedalīsies pretēju viedokļu paudēji. Drošības policija norāda, ka šogad 16.martā gaidāmi augstāki drošības riski un uz pasākumiem Rīgā varētu ierasties arī radikāli noskaņotas personas no ārvalstīm.

Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks skaidroja, ka drošības riski šogad ir augstāki un tam par iemeslu ir notikumi Ukrainā un pieteiktie antifašistu pasākumi Rīgā.

Valdība aicinājusi iedzīvotājus nedoties uz šiem pasākumiem, kā arī paši ministri pieņēmuši lēmumu nepiedalīties šajos pasākumos. Vienīgais ministrs, kurš iepriekš paziņojis, ka dosies gājienā, ir Einars Cilinskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!