Foto: LETA

Kopējā drošības situācija Latgalē tiek kontrolēta un Drošības policija (DP) reaģē uz visām ziņām un iesniegumiem, trešdien Saeimas Pieprasījumu komisijā sacīja DP priekšnieka vietnieks Ints Ulmanis.

Saeimas sēdē kontekstā ar pagājušās nedēļas publikāciju laikrakstā "Diena" tika runāts par drošības riskiem Latgalē un latgaliešu lojalitāti. Publikācijā ticis norādīts, ka Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks (ZZS) ir nobažījies par plašām prokrieviskām aktivitātēm pierobežā.

Ulmanis, atbildot uz deputātu jautājumiem, arī pauda pārsteigumu par publikācijā paustajiem faktiem. "Izlasot šo ziņu tiešā tekstā, ka Latgalē cilvēki dodas pa mājām un dala bukletus par Latgales pievienošanos Krievijai, kā arī tiekot maksāts amatpersonām, lai viņas nostātos Krievijas pusē, bija liels pārsteigums," tā izteicās Ulmanis.

Pēc konkrētās publikācijas DP pārstāvji tikās ar Krāslavas novada domes priekšsēdētāju, lai noskaidrotu visus lietas apstākļus, un ticis noskaidrots, ka rakstā minētie fakti neatbilst patiesībai. Bet kopumā skaidrojot par drošības situāciju Latgalē, DP pārstāvis minēja, ka tā tiek kontrolēta un DP reaģē uz visām ziņām un iesniegumiem.

Pēc sēdes Upenieks norādīja, ka viņam neesot skaidrs, kāpēc šāds materiāls ir parādījies tieši 11.novembrī, turklāt tik ilgu laika periodu pēc publikācijas. Viņš arī minēja, ka tas, kas norādīts attiecībā uz aģitācijas materiāliem Krāslavas novadā, neatbilst patiesībai un informācijas par šāda veida aktivitātēm, cik viņam zināms, nav arī DP.

Laikraksta "Diena" žurnāliste Kristīna Putinceva norādīja, ka saruna ar Krāslavas mēru notikusi septembra vidū un tajā atspoguļotais atbilst Upenieka teiktajam, un šī bija oficiāla saruna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!