Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvija Gruzijai, lai uzlabotu darbu robežu apsargāšanā, nosūtīs divus suņus, teikts Iekšlietu ministrijas informatīvajā ziņojumā, kuru piektdien skatīs valdībā.

Ziņojumā teikts, ka Valsts robežsardzes koledžai ir piešķirts finansējums projekta "Gruzijas Republikas Robežpolicijas un Patruļpolicijas kapacitātes stiprināšana kinoloģijas jomā" aktivitāšu realizācijai.

Projekta mērķis ir sniegt palīdzību Gruzijas Iekšlietu ministrijas Robežpolicijai un Patruļpolicijas departamentam kinoloģijas jomas reorganizācijā un attīstīšanā, atbilstoši Eiropas Savienības dalībvalstu līmenim, stiprināt un papildināt dienesta suņu genofondu turpmākās dienesta suņu selekcijas realizācijai.

Lai sekmīgi reformētu robežkontroles sistēmu, Gruzijai ir nepieciešamas būtiskas investīcijas un citu valstu pozitīvā pieredze. Gruzija ir īpaši ieinteresēta Latvijas, kā arī pārējo Baltijas valstu pieredzes apgūšanā, teikts ziņojumā.

Sniedzot palīdzību Gruzijas Robežpolicijas un Patruļpolicijas kinoloģijas jomas reorganizācijā un attīstīšanā, tiek veicināta Gruzijas kinologu profesionālā izaugsme, papildinātas viņu zināšanas kinoloģijas jomā, kā arī nodrošināta kinoloģijas jomas tuvināšana Eiropas Savienības standartiem dienesta suņu izmantošanā, norāda Iekšlietu ministrija.

Ministrijas pārstāve Gunta Skrebele pastāstīja, ka suņu vārdi, kuri jau piektdien ar no Rīgas tiks nosūtīti uz Tbilisi, ir Kora Degantis Kraujas un Jore Degantis Kraujas. Pašlaik suņiem ir veikta sākotnējā sagatavošana.

Kopā ar suņiem, tiks nosūtīts arī nepieciešamais inventārs - divas kaklasiksnas, divas kakla ķēdes, divas krūšu siksnas, divas bļodas, divas ķemmes un citi priekšmeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!