Foto: Publicitātes foto

Neviena Eiropas valsts nevar teikt, ka bēgļu jautājums uz to neattiecas, piektdien intervijā LTV1 raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (V).

Pēc viņas teiktā, bēgļu jautājums Eiropas Savienībai ir lielākā problēma kopš Otrā pasaules kara beigām.

"Neviena valsts nevar teikt, ka šis jautājums uz to neattiecas, arī Latvija - īpaši tāpēc, ka Latvija ir robežvalsts," viņa skaidroja.

Kalniete norādīja, ka jautājums par bēgļu uzņemšanu jāpieņem racionāli, nevis emocionāli, jo jāņem vērā, ka pretējā gadījumā Latvija būs izolēta. Tāpat viņa minēja, ka vairāk ir jādomā par to, kā novērst cēloņus, kādēļ rodas patvēruma meklētāju plūsmas.

Saskaņā ar Kalnietes teikto uzturēšanās atļaujas tiek izsniegtas tikai 17% no visiem patvēruma meklētājiem.

Jau vēstīts, ka valdība ārkārtas sēdē vienojusies atbalstīt Iekšlietu ministrijas projektu, ar kuru Latvijai paredzēts divos gados uzņemt 250 bēgļus.

Latvijas pastāvīgā pārstāve Eiropas Savienībā (ES) Ilze Juhansone iepriekš skaidroja, ka uzņemtie bēgļi Latvijā paliks vairākus gadus - šie cilvēki saņems uzturēšanās atļauju, kas paredz, ka viņi dzīvo un uzturas valstī, kur saņēmuši šo atļauju. Līdz ar to bēgļi varēs ceļot ES ietvaros, taču pamatuzturēšanās vieta būs tā valsts, kas izsniegusi uzturēšanās atļauju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!