Foto: F64

Partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) valde lēmusi nepiedalīties sestdien, 9. februārī, pie Rīgas domes plānotajā "Saskaņas" mītiņā, portālam "Delfi" pastāstīja galvaspilsētas vicemērs un GKR valdes loceklis Oļegs Burovs.

Lai gan GKR valde par šo jautājumu sēdē nebalsoja, atbalsts lēmumam par nepiedalīšanos starp valdes locekļiem bijis vienbalsīgs, atklāja Burovs.

"Mana pozīcija ir iestāties par politiskās spriedzes samazināšanu un saimniecisko jautājumu risināšanu. Jā, mēs esam politiķi, bet Rīgas dome ir saimnieciska struktūra un mēs risinām saimnieciskus jautājumus. Dažreiz veiksmīgi, dažreiz ļoti neveiksmīgi, jo īpaši pēdējā laikā. Bet GKR norobežojas no aktīvām politiskām akcijām," klāstīja vicemērs.

Viņš piebilda, ka ar savu personīgo nostāju iesaistītos brīdī, kad Saeimā nonāktu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā tapušais likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu. "Nepiekrītu, ka viss gadiem notiekošais Rīgā ir slikti. Bet likums nav sagatavots, tāpēc mēs uzskatām, ka nevajag lietu politizēt," teica Burovs.

Komentējot Rīgas domes opozīcijas pieprasīto ārkārtas sēdi par mēra Nila Ušakova (S) atbrīvošanu no amata, Burovs portālam "Delfi" atgādināja par bijušā vicemēra Andra Amerika (GKR) demisiju.

Proti, kad pērn decembrī atklātībā nāca informācija, ka pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" korupcijas skandālā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veicis kratīšanu arī Amerika dzīvesvietā, tālaika vicemērs lēma amatu atstāt.

"Neskatoties uz to, ka viņam nebija nekāds statuss un kratīšanai nebija nekādas juridiskas sekas, Ameriks nolēma demisionēt. Mēs šo lēmumu respektējām. Gan valde, gan deputāti ar savu balsojumu," teica Burovs, atklājot, ka pret Amerika demisiju bijusi praktiski visa GKR valde.

"Arī pie Ušakova pagājušajā nedēļā bija kratīšana, kurai nesekoja nekādi tiesiski ierobežojumi. Viņš pieņēma lēmumu palikt šajā amatā. Tas nozīmē, ka tas ir katra cilvēka personīgā lieta un lēmums. Mēs šo lēmumu arī respektējam. Rezultātā mēs neatbalstām opozīcijas priekšlikumu par viņa atlaišanu," norādīja tagadējais vicemērs Burovs.

Ušakova preses sekretāre Laila Ivāna portālam "Delfi" pauda, ka mērs vēl nav izlēmis par konkrētu laiku, kad sasaukt opozīcijas pieprasīto sēdi par viņa atbrīvošanu no amata. Tā jāsasauc līdz 13. februārim, kad apritēs divas nedēļas kopš pieprasījuma. Burovs pastāstīja, ka sēdi sasaukt ir plānots 12. februārī, kad arīdzan paredzēta Ušakova tikšanās ar GKR valdi.

Kā ziņots, "Saskaņas" 9. februārī plānotajā sapulcē, pēc partijas aplēsēm, varētu piedalīties aptuveni 1000 iedzīvotāju. Sapulces oficiālais mērķis pieteikts – dot iespēju iedzīvotājiem izteikt savu viedokli par pēdējā laikā valstī un Rīgā notiekošo.

Tomēr, kā liecina Rīgas domes deputāta Vitālija Dubova (S) ieraksts sociālajā vietnē "Facebook", mītiņš paredzēts Rīgas mēra atbalstam. "Apmelot Nilu ir vieglāk nekā uzvarēt vēlēšanās. Robeža ir pārkāpta, mēs iziesim ielās!" pausts deputāta ierakstā, kurā solīts, ka pasākumā atbalstu Ušakovam paudīs arī "Maskačkas sportisti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!