Foto: DELFI

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA) atteikusies no ieceres pie Rīgas domes piketēt vienlaikus ar "Saskaņu", portālu "Delfi" informēja partijas pārstāvis Edvards Ratnieks.

"Esam saņēmuši nepārprotamu izpilddirektora vēstījumu, ka mūsu iecerēto pasākumu Rātslaukumā varētu nesaskaņot, taču, manuprāt, Rīgas domes ēka ir kļuvusi par galveno korupcijas simbolu Rīgā. Mums varētu tikt ierādīta vieta pie Okupācijas muzeja, kur šobrīd ir būvlaukums, taču tas rada virkni jautājumu un visai dīvainas asociācijas, tādēļ neesam mierā ar šādu Rīgas domes attieksmi," pauda NA Rīgas nodaļas vadītājs Dainis Locis, piebilstot, ka lēmumu partija mainījusi, lai izvairītos no etniska konflikta ar "Saskaņas" atbalstītājiem.

NA plāno tikties ar Rīgas izpilddirektoru Juri Radzeviču (GKR), lai vienotos par turpmākiem iespējamiem plašiem protestiem.

Vēstīts, ka NA Rīgas nodaļas valde vēlējās sestdien, 9. februārī, rīkot mītiņu Rīgas Rātslaukumā, kur tajā pašā laikā notiks arī "Saskaņas" organizētais pikets.

Nacionālā apvienība piketā vēlējās paust viedokli, ka mēram Nilam Ušakovam (S) ir jāatkāpjas no amata.

Sagaidāms, ka "Saskaņas" piketā, kurā piedalīties solījuši arī "Maskačkas sportisti", izskanēs pretējs viedoklis. "Saskaņas" pasākumu Rīgas dome ir saskaņojusi. Sapulce pie Rātsnama notiks no pulksten 12 līdz 15. Organizatori rēķinās ar 1000 dalībniekiem.

Ziņots, ka Daugavgrīvas mikrorajonā Rīgā tiek izplatīti materiāli par gaidāmo piketu, kuriem ir nacionālā naida kurinošs raksturs. Valsts policija par šo faktu sākusi kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!