Pirmais, ko mēs varam secināt, ir tas, ka cenu kategorijā līdz 180 latiem par vienu pāri akustisko sistēmu universālas akustiskās sistēmas nav atrodamas. Uz lielākiem vai mazākiem kompromisiem jābūt gatavam katram, kurš izvēlēsies sev kādu no piedāvātajiem modeļiem. Katram testētētajam modelim ir arī savas stiprās un pat ļoti stiprās puses, līdz ar to ir plašas iespējas izvēlēties tieši tās akustiskās sistēmas, kuras jums ir pieņemamas dizaina un skaņas ziņā un kuras labi sadarbojas ar jūsu sistēmu. Trešā vieta NEXT testā tiek piešķirta diviem modeļiem.
JBL Northridge E20
uzrādīja ļoti labas potences un aizrautīgu darbību, atskaņojot dažādus ritmiskas mūzikas žanrus. Diemžēl tām pietrūkst taktiskuma un pietātes pret muzikālajām detaļām. Labas akustiskās sistēmas, bet – jauniešiem un sirmiem brokeriem, kas zvērējuši līdz sava mūža beigām neklausīties neko citu kā vienīgi AC/DC un Steppenwolf .

KEF Cresta 10. Tās radījusi viena no autoritatīvākajām angļu firmām. Akustiskās sistēmas montētas Ķīnā . Labas, bet mēs zinām, ka KEF ir spējīga ražot arī daudz muzikālākas sistēmas. Lai iepazītos ar angļu skaņu, tās būs noderīgas ļoti daudziem, turklāt arī cena ir pieņemama.

Arī otrā vieta tiek piešķirta diviem modeļiem.

DALI 2002 ir lieliski konstruētas, tām piemīt dāņu audio industrijai raksturīgo it kā nedaudz vēsais skanējums, kāds ir novērojams arī firmas Dynaudio akustiskajām sistēmām. Akustiskās sistēmas cilvēkam, kas vēlas uzsvērt savu eleganci un atturību, kā arī stabilitāti ikvienā dzīves situācijā. Labas, bet arī dārgas, taču ir vērts, lai jūs tās paklausītos.

Audio Pro Focus SA-4. Šīs akustiskās sistēmas mūs pārsteidza visvairāk, un tām pavisam nedaudz pietrūka līdz pirmajai vietai testā. Ja vēlaties iegūt akustiskās sistēmas, ar kurām atklāsiet daudz jauna un nedzirdēta savā ierakstu kolekcijā, kā arī klausīties jaunāko standartu SACD un DVD Audio ierakstus, tā ir jūsu iespējamā izvēle. Turklāt cena ir ļoti pievilcīga. Akustikas iegūst arī mūsu nomināciju NEXT Best Buy – labākais pirkums, jo cena un kvalitāte ir ļoti augstā līmenī.

NEXT Editor’s Choice iegūst Monitor Audio Bronze B2. Šo akustisko sistēmu ražotājam ir izdevies savienot vairākumu svarīgāko tehnisko un muzikālo aspektu, radot sistēmas, kuras tik skaisti atskaņo mūziku, ka rodas vēlme to klausīties vēl un vēl, nedomājot par to, kā tik laba skaņa tehniski ir panākta. Kaut arī dārgi, bet labi un skaisti, turklāt gandrīz vai visos muzikālajos žanros.

Tests

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!