KEF ir viena no lielākajām angļu akustisko sistēmu ražotājām firmām, un tās modeļu klāsts ir ļoti plašs. Vienā no iepriekšējiem NEXT numuriem iepazīstinājām jūs ar plaukta akustisko sistēmu modeli Q1. Šoreiz palūkosimies, ko var piedāvāt viens no lētākajiem KEF modeļiem.
Izskats un konstrukcija

Dvēseļu radniecību itin skaidri var saskatīt tajā aspektā, ka konstruktīvais risinājums, kas izmantots šā modeļa radīšanā, ir līdzīgs tam, kuru lieto angļu firma Mission. Konkrēti tas ir skaļruņu izvietojums – pīkstulis tiek novietots zem vidējo un zemo frekvenču skaļruņa. Tas konstruktīvi sevi attaisno, jo palīdz iegūt stabilāku un detalizētāku skaņas attēlu.

Šāda izmēra akustiskās sistēmas mēs parasti klausāmies, sēžot ērtā vai mazāk ērtā krēslā, un galvenā skaņas telpiskā informācija veidojas ar pīkstuļa palīdzību. Pēc visiem noteikumiem tam ir jābūt sēdošā klausītāja ausu līmenī, lai visu varētu dzirdēt korekti. Tādējādi ar konkrēto KEF modeli nav tik daudz problēmu, kā to pareizi novietot, lai skaņas nelidotu pāri klausītāju galvām.

Korpuss līdzīgi kā citiem ir izgatavots no MDF plāksnes un apdarināts ar vinila plēvi. Vidējo un zemo frekvenču skaļrunis atrodas augšpusē, bet pīkstulis – – zem tā. Uz aizmugurējā paneļa ir divi pāri akustisko kabeļu pieslēguma terminālu un fāzinvertora izejas pieslēgvieta. Arī šīs akustiskās sistēmas ir prasīgas pret to, kāds ir attālums no aizmugures sienas līdz istabas sienai.

Skanējums

Modeļa kopējais skanējuma balanss ir tieši tāds, kādu mēs arī bijām iedomājušies un kādu pazīstam jau no citiem KEF modeļiem. Tas pats it kā nedaudz mīkstais un gludais instrumentu tembrs, tā pati ļoti patīkamā detalizācija. Skatuve un virtuālais izpildītāju izvietojums ir ļoti precīzs. pateicoties tam, ka pīkstuļi ir novietoti zem vidus/apakšu skaļruņiem, iedomātie mūzikas izpildītāji novietojas jūsu acu augstumā, tātad tajā līmenī, kurā viņi ir dzīvē, nevis pavilkti uz augšu pie griestiem, kā tas bieži vien mēdz būt nekorekta akustisko sistēmu novietojuma gadījumā.

Sistēmas ir gatavas atskaņot jebkuru mūzikas žanru, kuru tām piedāvāsiet, taču ļoti bieži pietrūkst pārliecības, ka tas, kā mūzika tiek interpretēta, tāpat skan arī dzīvē. Lielākais mīnuss acīmredzot ir tas, ka mēs esam ļoti labi informēti par to, kā var skanēt KEF ražotās akustiskās sistēmas, un šis laikam tomēr nav pats veiksmīgākais modelis firmas piedāvātajā skaļruņu gammā. Lai jums nešķistu, ka viss ir ļoti bēdīgi, sakām uzreiz – akustiskās sistēmas savu cenu attaisno un ir tās naudas vērtas, ko par tām prasa.

Secinājumi

Labas un dzīvīgas akustiskās sistēmas, kuras noderēs ikvienam, kas vēlas iepazīt īstu angļu skaņu. Ļoti labi var likt vienā komplektā ar sākuma līmeņa elektronikas komponentiem vai arī nomainīt jau esošās akustiskās sistēmas labā mini vai mikro sistēmā. Tas ļaus šādas sistēmas klasi un skanējumu paaugstināt vairākas reizes.

Aptuvenā cena Latvijā Ls 140

Dizains8
Konstrukcija8
Skaņa8
Cena10
Kopējais8

Tests

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!