Lielākās un smagākās akustiskās sistēmas šajā NEXT testā. Tās ražo angļu firma ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi – Monitor Audio. Dzimusi reizē ar daudziem rokmūzikas un mūsdienu mūzikas žanriem. firma saskaņā ar savu devīzi As close as it gets centusies pienest mums mūziku tuvu klāt un darīt to atbilstoši savai izpratnei par tās atskaņošanu.
Izskats un konstrukcija

Firma Monitor Audio viena no pirmajām sāka eksperimentēt ar dažādiem metālu sakausējumiem kā materiālu savu akustisko sistēmu skaļruņu difuzoriem. Tas lielā mērā arī nosaka skanējuma un konstruktīvās īpatnības, kuras piemīt firmas akustiskajām sistēmām. Ir trīs dažādas modeļu rindas – Bronze, Silver un Gold, kuras atšķiras cenu līmeņa un skanējuma kvalitātes ziņā.

Modeļa Bronze B2 korpuss ir veidots no biezas MDF plātnes un apvilkts ar vinila plēvi. Skaļruņos izmantots metāla sakausējums, kas piešķir to difuzoriem vieglumu un ļoti lielu materiāla blīvumu. Tas palīdz iegūt daudz labāku un piesātinātāku skanējumu visā diapazonā. Uz priekšējā paneļa ir liels vidējo un zemo frekvenču skaļrunis ar baltas krāsas difuzoru. Virs tā esošais pīkstulis ir patinēta zelta krāsā, arī tā materiāls ir metāls.

Pīkstulis aizsegts ar elegantu un akustiski caurspīdīgu metālisku sietiņu. Apakšējā priekšējā paneļa daļā ir fāzinvertora izejas atvere, kurai ir speciāla uzlika, kas novērš parazītiskās skaņas. Aizmugurē ir divi pāri akustisko kabeļu pieslēguma terminālumi. Neliels mīnuss ir tas, ka kabeļi, kurus tiem var pieslēgt bez speciāliem uzgaļiem, ir samērā nelieli. Priekšējo paneli var aizsegt ar melnu dekoratīvo uzliku.

Skanējums

Monitor Audio akustiskās sistēmas sākām klausīties ar zināmu piesardzību, jo jebkurš izstrādājums, kuru daudz slavē, rada aizdomas – vai tiešām viss ir tā, kā to saka, varbūt šie klausītāji kļūdās un mums šķitīs, ka konkrētā tehnika nu nemaz neskan? Mūsu bažas tika izgaisinātas samērā drīz. Konkrētais modelis patiešām ir viena no firmas kārtējām uzvarām. Kopējais skanējums ļoti uzskatāmi parāda to, ko apzīmē ar leģendāru un nu jau mītiem apvīto vārdu salikumu – angļu skaņa. Skanējums ir ļoti gluds un detalizēts vidējās frekvencēs, kurās parasti arī ir visvairāk muzikālās informācijas.

Basa reģistrs ir piesātināts un, pateicoties metāla difuzoram, arī ļoti ātrs. Tas visā pilnībā atklājās, klausoties rokmūzikas ierakstus. Arī augšējais reģistrs ļoti labs un detalizēts, ar augstu informācijas blīvumu. Protams, kāds piekasīgāks klausītājs teiks, ka detaļās bagātīgākas ir zviedru Audio Pro akustiskās sistēmas, un taisnība jau arī būs, bet ir kāda cita nianse, kas konkrētajam modelim ļauj mūsu testā ieņemt uzvarētāja pozīcijas. Tas ir visu atskaņošanas faktoru kopums, kas veidojas gan no tā, cik patiess ir instrumentu tembrs, gan no tā, cik liels ir dinamiskais diapazons, gan no detalizācijas, gan – un tas ir ļoti svarīgi – no muzikalitātes un izpildījuma līmeņa.

Visi šie faktori kopā veido to, kas ir akustisko sistēmu skanējums un sava veida paraksts. Šis kopums vislabāk ir izdevies Monitor Audio ražotājiem. Ir tapušas akustiskās sistēmas, kuras ir universālas, un netraucē savu īpašnieku; tās neuztiepj savu viedokli, bet vienkārši atskaņo mūziku.

Secinājumi

Ļoti patīkams un skaisti skanošs akustisko sistēmu modelis. Īpašnieku neuzkrītoši ieved mūzikas pasaulē, parādot to, kas katrā skaņdarbā ir galvenais. Akustiskās sistēmas nopietniem mūzikas cienītājiem, kuri ir gatavi veltīt laiku mūzikas baudīšanai. Visi izpildījuma aspekti ļoti labi sabalansēti un realizēti. Pavisam noteikti rekomendējam.

Aptuvenā cena Latvijā Ls 180

Dizains9
Konstrukcija10
Skaņa10
Cena8
Kopējais9,5

Tests

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!