13 cilvēki gājuši bojā un desmitiem ievainoti, šāviņiem trāpot sabiedriskā transporta pieturā Doņeckas Ļeņina rajonā, vēsta ziņu vietne "Korrespondent.net".

Incidents noticis ceturtdien ap astoņiem rītā. Par to paziņojušas pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" amatpersonas.

Cilvēki sociālajos tīklos ziņo, ka apšaudē cietis arī ar pasažieriem pilns trolejbuss.Saskaņā ar provizorisko informāciju apšaude veikta ar mīnmetējiem no mikroautobusa.

Aculiecinieki stāsta, ka sprādzieni bijuši vairāki. Tas varētu būt raksturīgs automātiskajam mīnmetējam 2B9 "Vasiļok", norāda grupa "Informācijas pretestība".

Šādu tehniku, ka tiek izmantots uz autotransporta uzstādīts mīnmetējs, prokrieviskie kaujinieki izmantojot jau kopš vasaras, lai no dzīvojamiem rajoniem apšaudītu Ukrainas armiju un ātri mainītu pozīcijas, norāda aģentūra UNIAN.

Ukrainas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka trolejbuss apšaudīts no dzīvojamo namu masīviem, kas atrodas prokrievisko kaujinieku kontrolē, turklāt apšaudes vieta ir vairāk nekā 15 kilometru attālumā no pretterorisma operācijas (ATO) spēku pozīcijām.



Vēstīts, ka pēdējās dienās saasinājusies situācija Ukrainas austrumos. Sīvas kaujas notiek Doņeckas lidostas apkārtnē. Karadarbība rada papilu risku mierīgajiem iedzīvotājiem, kuriem pārvietošanās pa pilsētu var kļūt par biedējošu pārdzīvojumu.

13. janvārī "Grad" raķešu apšaudē cieta pasažieru autobuss Volnovahā pie Doņeckas, laupot 12 dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!