Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules kausa izcīņā futbolā, kas norisinās Brazīlijā, šodien notiek atlikušās divas ceturtdaļfināla spēles, kurās favorītu statuss ir Argentīnai un Nīderlandei.

Argentīnas futbolisti plkst.19 pēc Latvijas laika galvaspilsētā Braziljā tiksies ar Beļģiju.

Savainojumu dēļ savām komandām šodien, iespējams, palīdzēt nevarēs argentīniešu uzbrucējs Serhio Agvero, kā arī beļģu aizsargi Antonijs van den Borre un Tomass Vermālens. Savukārt diskvalifikācija jāizcieš argentīniešu aizsargam Markosam Roho.

Pirms tam notikušajā apakšgrupu turnīrā Argentīna spēja uzvarēt visās trijās spēlēs un iegūt maksimāli iespējamos deviņus punktus, kas F apakšgrupā ļāva ierindoties pirmajā pozīcijā. Tiesa, uzvaras tik viegli nemaz nenāca, jo vispirms smagā cīņā ar 2:1 tika uzvarēta Pasaules kausa debitante Bosnija un Hercegovina, bet pēc tam ar 1:0 un 3:2 tika pārspētas attiecīgi Irāna un Nigērija. Tikmēr Beļģija bija labākā G apakšgrupā, trīs mačos izcīnot tikpat panākumus. Vispirms nervu kutinošā duelī ar 2:1 tika pārspēta Alžīrija, bet pēc tam uzvarēta arī Krievijas (1:0) un Dienvidkorejas (1:0) komanda.

PASAULES KAUSA SPĒĻU KALENDĀRS/ REZULTĀTI

Astotdaļfinālā argentīnieši ar 1:0 papildlaikā uzvarēja Šveici, bet Beļģija ar 2:1 arī papildlaikā pārspēja ASV.

Argentīna pirmajā Pasaules kausa finālturnīrā 1930.gadā izcīnīja otro vietu, bet pēc tam lielākos panākumus guva 1978. un 1986.gadā, kad kļuva par čempioni. Vēlāk 1990.gadā vēlreiz izcīnīja otro vietu, bet pēc tam nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu. Savukārt Beļģija no 1982. līdz 2002.gadam piedalījās sešos finālturnīros pēc kārtas, bet nākamajiem diviem nespēja kvalificēties. Labākais sasniegums ir 1986.gadā izcīnītā ceturtā vieta, bet kopš tā gada nebija tikusi tālāk par astotdaļfinālu.

Savukārt plkst.23 iepriekšējā turnīra fināliste Nīderlande Salvadorā spēkosies ar sacensību lielāko pārsteigumu autori Kostariku.

Nīderlandes izlasē pašlaik traumēti ir pussargi Naidžels de Jongs un Lerojs Fers, bet Kostarikai diskvalifikācijas dēļ nepalīdzēs aizsargs Oskars Duarte.

PASAULES KAUSA KOMANDU SASTĀVI

Apakšgrupu turnīrā Nīderlande spēlēja ļoti pārliecinoši, izcīnot trīs uzvaras, tai skaitā ar 5:1 pārspējot nu jau pasaules čempiones pilnvaras nolikušo Spāniju. Nīderlande ar deviņiem izcīnītiem punktiem ieņēma pirmo vietu B apakšgrupā. Savukārt Kostarika negaidīti triumfēja tā sauktajā "nāves grupā", trīs spēlēs tiekot pie septiņiem punktiem un aiz sevis atstājot tādas komandas kā Urugvaja, Itālija un Anglija.

PASAULES KAUSA STATISTIKA

Astotdaļfinālā Nīderlande ar 2:1 uzvarēja Meksiku, bet Kostarika ar 2:1 pēcspēles sitienos pārspēja Grieķiju.

Nīderlande pirms četriem gadiem DĀR trešo reizi vēsturē ierindojās otrajā vietā, bet līdz pusfinālam vēl tikusi vien 1998.gadā. Savukārt Kostarika piedalās savā ceturtajā finālturnīrā vēsturē, bet līdz ceturtdaļfinālam tikusi pirmoreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!