Foto: Shutterstock
Svētku mielastam un viesu uzņemšanai latvieši jau izsenis saulgriežos ir cepuši dažādus pīrāgus un raušus ar pildījumu. Visiecienītākie, protams, ir klasiskie speķa rauši, turklāt katrā mājā tos gatavo "pa savai modei". Tiem, kuri, gluži kā mēs, uzskata, ka senču paražas ir jātur cieņā un svētki nav sākušies, pirms no virtuves nesāk vēdīt kārdinošs pīrādziņu aromāts, esam sarūpējuši septiņas pārbaudītas receptes.

Ko savai gaumei atbilstošu atradīs gan klasikas cienītāji, kuriem šķiet, ka visgardākie pīrādziņi sanāk no laicīgi iejautas rauga mīklas, gan steidzīgie, kuri varēs pagatavot kausētā siera mīklas pīrāgus nepilnas stundas laikā.

Tie, kuri iecienījuši kārtainās mīklas pīrādziņus, iespējams, tieši Ziemassvētkos var izmēģināt spēkus, pagatavojot kārtaino mīklu. Kā tas darāms, uzzināsi šeit.

Ja speķis tev īsti neiet pie dūšas, pīrādziņu pildījumam vari izmantot malto gaļu, šķiņķi, sieru, vistas gaļu vai štovētus kāpostus.

Pārlasot šo rakstu, uzzināsi, kas jāņem vērā, lai pagatavotu tiešām izcili gardu un sulīgu pīrāgu pildījumu.

Gatavo ar mīlestību, un tev noteikti izdosies!

Lai garšīgi svētki!

Ātrie kausētā siera mīklas pīrādziņi bez raudzēšanas

Foto: Shutterstock

Jau labu laiku "Facebook" grupu "Māmiņas gatavo" ir pārņēmis īsts trakums – ātri pagatavojami un ļoti gardi pīrādziņi, kuru mīklai nepieciešamas vien divas sastāvdaļas – kausētais siers un milti. Piefiksējām recepti, bet ikdienas steigā piemirsām. Šķirstot "Cāļa Virtuves" arhīvu, vēlreiz uzdūrāmies šai receptei un nolēmām, ka jāpārbauda! Jāatzīst, ka pīrādziņi ir ne vien tiešām ātri un vienkārši pagatavojami, bet arī garšo lieliski! Izmēģiniet!

Lasīt vairāk

Uzticamie gaļas pīrāgi, kas izdodas vienmēr

Foto: DELFI

Šī ir uzticama rauga mīklas recepte, kura nekad nav pievīlusi, jo, pat sviestu aizstājot ar eļļu vai margarīnu, pīrāgi izdodas tikpat "pufīgi" un gardi. Nebūs brīnums, ja neilgu laiku pēc tam, kad cepiens tiks ielikts krāsnī, mājinieki, neatvairāmās smaržas pievilināti, sāks '"spietot" ap virtuves durvīm, jo, iekožoties aromātiskajā un sulīgajā gaļas pildījumā, būs skaidrs – šie ir pīrāgi ar pievienoto vērtību!

Lasīt vairāk

Ātrie kefīra mīklas pīrādziņi

Foto: Shutterstock

Šī recepte noderēs tad, kad negribas raudzēt mīklu, bet ļoti kārojas gaļas pīrādziņus. Tajos var pildīt jebko, līdzīgi kā rauga mīklas pīrādziņos. Šoreiz izmantosim ceptu malto gaļu.

Lasīt vairāk

Ātrie svētku pīrādziņi bez raudzēšanas

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojami pīrādziņi bez raudzēšanas gardam svētku mielastam.

Lasīt vairāk

Mutē kūstoši pīrādziņi ar sulīgu maltās gaļas pildījumu

Foto: DELFI

Gardi pīrādziņi ar trauslu, mutē kūstošu mīklas garoziņu un sulīgu, bagātīgu maltās gaļas buljonpīrādziņu pildījumu - tādi, kādus man iemācīja cept vecmāmiņa, vien ar dažiem nenozīmīgiem uzlabojumiem. Varu galvot, ka ar vienu pīrādziņu noteikti būs par maz!

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkārši pagatavojami kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru. Protams, ja vēlies, kārtaino mīklu vari gatavot pati, tomēr iesakām taupīt laiku un izmantot veikalos nopērkamo gatavo kārtaino mīklu.

Lasīt vairāk

Speķa pīrādziņi svētkiem

Foto: Shutterstock

Speķa pīrādziņi lieliem svētkie un godiem. Tik gardi, ka ar vienu noteikti nebūs gana!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!