Foto: Shutterstock
Mīkla pavisam noteikti nav tikai plāno pankūku pagatavošanai – no tās sanāk ne vien gardas biezās pankūkas, bet arī vienkāršas ogu kūkas un pat eļļā vārītas dārzeņu uzkodas. Katra mīkla ir īpaša, taču tām visām ir kopīgas trīs pamata sastāvdaļas – milti, olas un piens vai kāds cits šķidrums. Tas, kādā kombinācijā šīs sastāvdaļas sajauc, pierāda, cik ēst gatavošana var būt daudzveidīga.

Tāpēc, lai apgūtu ko citādāku, ir vērts pamēģināt neierastākas receptes. Tiklīdz, kā plāno pankūku gatavošana izkopta līdz perfekcijai, tās var sākt papildināt ar dažādiem krēmiem, piemēram, marakujas. Kā arī sākt pildīt – ar bekonu, dārzeņiem, gaļu un ko tik vēl ne.

Bet izteiktāku garšu var panākt, gatavojot biezās dārzeņu pankūkas. Īpaši sātīgas būs pastinaku pankūkas, bet, balstoties uz vienu un to pašu recepti, pastinakus var aizvietot ar rāceņiem vai ķirbjiem. Tam visam klāt piestāvēs jogurta mērcīte, kuru papildināt ar izteiksmīgo piparmētru.

Dažādībai iesakām pagatavot īpaši kraukšķīgu uzkodu – dārzeņus gaisīgā minerālūdens mīklā, kas veikli novārīti eļļā. Bet saldākai dzīvei – vienkāršu un pavisam viegli pagatavojamu kūku, kura izdosies vienmēr.

Vienkārša plāno pankūku mīkla

Foto: Shutterstock

Apaļās, zeltainās pankūkas ir saules, laimes, stipras laulības, veselu bērnu un vienotas ģimenes simbols. Tādēļ arī Pankūku nedēļā ir jācep tik daudz pankūku, lai pietiek visiem – vīriem, sievām, bērniem, znotiem, vedeklām un sievasmātēm, skaidro restorāna "Aqua luna" šefpavārs Gints Aizupietis, piedāvājot vienkāršu plāno pankūku mīklas recepti.

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas ar gardu marakujas krēmu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Klasiskās plānās pankūkas ar vēl garšīgāku "odziņu" – eksotisko marakujas augļu krēmu. Kombinācija, kas patīkami atsvaidzinās pankūku svētdienas un liks iepazīties ar jaunām garšām. Marakujas krēmu var izmantot arī citos desertos kā gardu piedevu.

Lasīt vairāk

Pikantās pastinaku pankūkas ar jogurta mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārši un gardi pastinaku plācenīši, kas pasniegti kopā ar veselīgu grieķu jogurta mērcīti. Ideālas brokastis vai vieglas pusdienas.

Lasīt vairāk

Biezās sirds formas pankūkas ar ogām, sīrupu un putukrējumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gaisīgas un smaržīgas kanēļa mīklas pankūkas, kuras cept apaļas, kā ierasts, vai pasniegt kādā īpašā gadījumā, izcepot sirds formā. Gardajām brokastīm ber klāt svaigas mellenes vai avenes un pievieno gaisīgu putukrējumu un saldo kļavu sīrupu.

Lasīt vairāk

Pildītās sinepju pankūkas ar bekonu, puraviem un sēnēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīgas pildītās pankūkas, kuras pagatavotas no nedaudz pikantas mīklas – tai pievienota karote sinepju. Pildījumā izkausēts maigais krēmsiers, kas mijas ar apceptiem bekona gabaliņiem, šampinjoniem un puraviem.

Lasīt vairāk

Gardā ogu kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ar ogām bagātīga un pavisam garda kūka, kuras pagatavošana nepavisam nav sarežģīta. Atliek vien izvēlēties kārdinošākās ogas, pārliet tām pāri mīklu un cepeškrāsnī iekšā!

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie dārzeņu 'čipsi' ar saldo čili mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kraukšķīgi dārzeņi mīklas mētelītī, kas izvārīti karstā eļļā. Lieliska uzkoda parasto kartupeļu čipsu vietā, kurai asumiņu piešķirs saldā čili mērce.

Lasīt vairāk

Vienkāršā melleņu kūka

Foto: DELFI

Ogu laiku nevar nemīlēt – tās var grābt saujām, un ēst, līdz lūpas no laimes un garduma kļuvušas zilas. Tāpēc, ja jau ir tikts pie skaista spainīša ar mellenēm, tās ir jāliek lietā, pagatavojot ko brīvdienai pavisam atbilstošu – vienkāršu melleņu kūku. Tā it nemaz neprasa lielas pūles un kulinārās zināšanas – sanāks visiem un garšos fantastiski!

Lasīt vairāk

Pildītās pankūkas ar spinātiem un biezpienu

Foto: Shutterstock

Pankūkas ar bagātīgu spinātu un biezpiena un krēmsiera pildījumu garšos visai ģimenei. Pildījumu īpaši dekoratīvu padara atsvaidzinoši zaļie spināti.

Lasīt vairāk

Cukīni salmiņi mīklas panējumā

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nedaudz īpaša uzkoda, ar kuru aizstāt frī kartupeļus reizēs, kad grūti pretoties to kārdinājumam. Tiklīdz pamēģināsi šos fritētos brīnumus – gaisīgā mīklā panētus cukīni, kurus tā vien gribas saukt par maziem kabačiem – aizmirsīsi, ka tādi kartupelīši eksistē. Garantējam, ka šī kļūs par tavu jauno, mīļāko uzkodu!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!