Foto: Shutterstock
Klāt jūnija otrā puse, Jāņu svētki tepat aiz stūra. Lai gan saulīte vēl īsti mūs nelutina, tomēr tirgū sāk parādīties mazie gurķīši - īstais laiks pagatavot mājas mazsālītos gurķīšus! Tradicionāla piedeva gaļas ēdieniem, bet tikpat labi garšo vieni paši, tikko "izzvejoti" no burkas. Piedāvājam sešas receptes dažādām gaumēm, lai tavi pirmie šīs vasaras gurķi izdotos nevainojami kraukšķīgi un aromātiski.

Mazsālīti gurķi ātrai apēšanai

Foto: Shutterstock

Nupat jau klāt tas laiks, kad sāk ienākties pirmie gurķīši, kurus grēks nenobaudīt arī mazsālītā versijā. Šī recepte būs pavisam ātrai apēšanai.

Lasīt vairāk

Mazsālīti gurķi bez etiķa

Foto: Shutterstock

Mazsālīto gurķu receptes mēdz būt daudz un dažādas - šī ir īpaša ar to, ka kraukšķīgos gurķīšus var iegūt ļoti ātri, turklāt marinādei nav nepieciešams etiķis. Receptes pierakstā saglabāts autores rakstības un izteiksmes stils.

Lasīt vairāk

Ātrie mazsālītie gurķi - gatavi četrās stundās!

Foto: Shutterstock

Ātrie mazsālītie gurķi - četras stundas un ceļami galdā. Receptes pierakstā saglabāts autores izteiksmes stils un izteiksmes līdzekļi.

Lasīt vairāk

Klasiski mazsālītie gurķi

Foto: Shutterstock

Klasiski mazsālītie gurķi - īstā jūnija garša!

Lasīt vairāk

Fiksākā mazsālīto gurķu recepte - polietilēna maisiņā

Foto: Shutterstock

Viens no ātrākajiem veidiem, kā tikt pie mazsālītiem gurķīšiem, ir to gatavošana visparastākajā polietilēna maisiņā! Šī turklāt ir ļoti elementāra recepte, kas neprasa buršanos ar sāls un cukura proporcijām vai etiķa daudzuma noteikšanu.

Lasīt vairāk

Ātrie mazsālītie gurķīši ar etiķi

Foto: Shutterstock

Ātrie mazsālītie gurķīši sagatavojami 10 minūtēs.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!