Foto: Shutterstock
Ilgi gaidītais plūmju laiks ir klāt – mīkstas, sulīgas un tik kārdinošais, ka iepirktais kilograms jau svaigā veidā tiks apēsts drīzi vien. Bet, ja nu tomēr kaut kas palicis pāri vai gribas plūmes kaut kā nebūt pagatavot deserta veidolā, ''Tasty'' kā jau vienmēr nāk talkā ar idejām.

Itin vienkāršs veids, kā pagatavot saldo prieciņu nogalē – izveidot mīklu drupačām un tad pagatavot kramblu. Sulīgās plūmes būs apakšā, bet kraukšķīgas drumstalas virspusē. Lūk, te, atradīsi receptes gardām plūmju kūkām un plātsmaizēm.

Ja plauktiņā aizķērusies paciņas ''ātrās kūkas'' maisījuma, izcili labi garšos salikums ar plūmēm. Plūmes var iepriekš pakarsēt ar vaniļu katliņā, ja vēlies, pievieno vēl persikus, mellenes vai avenes, un kūka būs divtik sulīga. Veldzējošākam saldumam pagatavo saldējumu ar ceptām plūmēm. Savukārt bērnības garšas atgādināšanai pagatavo saldējuma kokteili ar plūmju sulu, pievienojot arī pāris svaigas plūmes garšas pilnībai.

Neaizmirsti arī par konservēšanu. Receptes plūmju ieziemošanai meklē šeit.

Lai labi garšo!

Fiksais plūmju krambls jeb drumstalu deserts

Foto: DELFI

Plūmes ilgi negaidīs, kad tās notiesās. Ja iegādāts vairāk, nekā var apēst, tās jāliek lietā gatavošanā, un krambls jeb drumstalu deserts ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā ātri pagatavot izcilu gardumu.

Lasīt vairāk

Siera kūkas un plūmju mafini ar drumstalām

Garšīgu un smaržīgu mafinu recepte, kas atgādina siera kūku, bet īpašu garšu tiem piešķir pa virsu liktās drumstalas. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā bloga Lostinpattern.com autore Brigita Dambe, kura īpaši iesaka mafinus baudīt vēsās rudens dienās ar tasi karstas tējas.

Lasīt vairāk

Ceptu plūmju saldējums

Foto: Shutterstock

Burvīgs augusta saldējums, kura garšas buķetē izceļas karamelizētās plūmes un medus.

Lasīt vairāk

Cepumu un plūmju kārtojums ar krēmsiera krēmu

Vienkāršs un gards deserts - plūmju un cepumu kārtojums ar krēmsiera un skābā krējuma krēmu. Recepti piedāvā Signe Meirāne ("Četras Sezonas").

Lasīt vairāk

Šarlote ar olu krēmu un plūmēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Deserts, kas nebūs jācep cepeškrāsnī – no britu virtuves aizgūtais mīklas pudiņš. Pasniedz Šarloti ar cukurotām plūmēm un paša gatavotu olu krēmu.

Lasīt vairāk

Plūmju pīrāgs

Foto: Shutterstock

Gardais, vienkārši pagatavojamais plūmju pīrāgs.

Lasīt vairāk

Plātsmaize ar drumstalām un plūmju ievārījumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda un vienkārši pagatavojama plātsmaize ar plūmju ievārījumu un mandeļu skaidiņu drumstalām. Patīkamu garšu piešķirs ievārījuma saldums un mīklas sastāvā esošie mandeļu milti.

Lasīt vairāk

Deserts burciņā ziemas krājumiem: plūmes želejā bez želatīna briedināšanas

Foto: Privātais ahīvs

Ziemā plūmes želejā būs jau gatavs deserts, ko baudīt vakariņu noslēgumā, pasniedzot ar svaigi kultu puturējumu. Pārbaudītu recepti bagātīgās plūmju ražas ieburkošanai iesaka Aija Jakubone.

Lasīt vairāk

Grilēti nektarīni un plūmes ar fetas sieru

Plūmes, aprikozes, nektarīni un persiki – tie ir gardie, saldie saules augļi. Mūsdienās neviens no tiem vairs netiek uzskatīts par eksotisku, tomēr no tiem var pagatavot ko neierastu mūsu garšas kārpiņām, piemēram, čili mērci vai grilētu uzkodu. Aikāgaršo šefpavārs piedāvā izmēģināt oriģinālas vasarīgas receptes, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.

Lasīt vairāk

Vienkāršā plūmju kūka

Foto: Privātais ahīvs

Sulīgo plūmju sezonas pilnbriedā jācep gardā plūmju kūka no vienkāršām sastāvdaļām, kas atrodamas teju katrā virtuvē. Recepti iesaka Katrīna Laukubriede.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!