Dokumentā, kas virzīts Sietlas Federālajā tiesā, norādīts, ka aizliegums ziņot saviem klientiem par valdības nolūkiem iegūt pieeju viņu elektroniskajām vēstulēm un citiem dokumentiem pārkāpj ASV Konstitūcijas ceturto pantu, kurā norādīts, ka juridiskās vai privātpersonas ir tiesīgas zināt, vai pret viņiem uzsākta izmeklēšana un uzsākta viņu īpašuma konfiskācija. Turklāt, pēc "Microsoft" juristu domām, aizliegums skar arī pirmo Konstitūcijas pantu, ierobežojot vārda brīvību.

Kā skaidro "Microsoft", runa ir par pieeju viņu klientu datiem, kas glabājas attālinātos serveros (t.s. mākoņos). Šāds informācijas glabāšanas veids sniedzis savdabīgu "logu" specdienestiem, lai piekļūtu elektroniskiem datiem. Ņemot vērā, ka likumā "Par elektronisko komunikāciju aizsardzību" 1986. gadā vēstīts, ka varasiestādēm jāziņo cilvēkiem par savām darbībām gadījumā, kad informāciju iegūst no fiziskiem datu nesējiem, nevis no mākoņservisiem.

"Lietotāji neatsakās no savām tiesībām, kad augšupielādē savus datus mākonī," teikts "Microsoft" prasībā. Turklāt, pēc kompānijas domām, valdība izmanto izplatītās mākoņu tehnoloģijas, lai veiktu slepenas izmeklēšanas.

Visbeidzot, kompānijas prasībā vēstīts, ka tikai pēdējos 18 mēnešos "Microsoft" saņēmusi vairāk nekā piecus tūkstošus prasību atklāt klientu datus, un gandrīz pusē gadījumu varasiestādes aizliegušas ziņot lietotājiem par savu interesi. Lielākā daļa prasību attiecās uz fiziskām personām, nevis korporatīviem klientiem, bet aizlieguma laika ierobežojumi netiek atrunāti.

"Reuters" atzīmē, ka "Microsoft" prasība turpina tehnoloģiju kompāniju cīņu pret ASV valdību. Iepriekšējais lielākais šāda veida skandāls norisinājās starp "Apple" un FIB (ASV Federālo izmeklēšanas biroju).