Ņemot vērā to, ka kartes mērogs atbilst reģistrāciju skaitam nacionālajos domēnos, kartes izskats krietni atšķiras no tā, ko varam atrast mums ierastajos pasaules atlantos.

Pats lielākais objekts kartē – Tokelau ar 31,3 miljoniem domēna vārdu – Jaunzēlandes teritorija Klusā okeāna dienvidu daļā, kuras teritorija aizņem vien 10 kvadrātkilometrus. Trīs salu teritorijas domēns ar iedzīvotāju skaitu nedaudz vairāk par pusotru tūkstoti iemantojis tik lielu popularitāti vienkāršo reģistrācijas nosacījumu dēļ. Iegūt savu domēna vārdu ".tk" zonā var pilnīgi bez maksas.

Lielākais domēns Eiropas teritorijā – nacionālais Vācijas domēns ".de" –, tajā ietilpst vairāk nekā 16 miljoni reģistrēto vārdu.

Latvija Eiropā ieņem 27. vietu no 57 valstīm ar 119 tūkstošiem reģistrēto vārdu, Lietuva ieņem 25. vietu ar 174 tūkstošiem, bet Igaunija 29. vietu ar 106 tūkstošiem.

Savukārt daudzas valstis pretēji saviem teritoriālajiem izmēriem pēc domēnu vārdu skaita ir diezgan pieticīgas. Piemēram, ASV uz kartes aizņem nelielu laukumu, jo nacionālā domēna vārds ir ".us" (tādi domēni, kā ".org" vai ".com" nav "piesieti" nevienai no valstīm). Arī Krievijas domēns ".ru" teritoriālos izmērus samazina un neiekļauj datus par 860 tūkstošiem vārdu, kas reģistrēti ".рф" – kirlicas domēnu zonā.

Tādas valstis kā Sīrija vai Somālija uz kartes prakstiski nav redzamas, jo pieejama vien niecīga daļa oficiālo datu. Turklāt Ziemeļkorejas uz kartes vispār nav, jo dati nav pieejami.

Savukārt Āfrikas valstis ir ievērojami mazākas par visām pārējām pasaules valstīm. Pēc kartes sastādītāju vārdiem, tikai 15% kontinenta iedzīvotāju regulāri izmanto internetu.