Šāds lēmums otrdien, 15. decembrī, valdībā tika pieņemts, pārskatot ziņojumu par pirātisko televīziju problēmām valstī. Kā "Delfi" noskaidroja Satiksmes ministrijā, gadījumā, ja likuma labojumi tiks pieņemti, konkrētā saišu resursu bloķēšanas kārtība tiks izskatīta atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, kas arī vēl jāizstrādā.

Pēc idejas analoģisks mehānisms valstī darbojas arī attiecībā uz azartspēlēm internetā - gadījumā, ja juridiskā persona savu uzņēmējdarbību nereģistrē Latvijā, interneta pakalpojuma sniedzēju (provaideru) līmenī pieeja saitei tiek bloķēta. Savukārt saites īpašniekam ir iespēja apstrīdēt lēmumu Administratīvajā tiesā Latvijas teritorijā.

Par šī brīža iespējamo pirātisko saišu bloķēšanas funkcijas izpildītāju tiek piedāvāta NEPLP (Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome).

Līdz 2016. gada 1. jūlijam Kultūras ministrijai sadarbībā ar NEPLP jāsniedz atzinums par institūcijas atbilstību šādu lēmumu izvirzīšanā. Ja atzinums būs negatīvs, Kultūras un Satiksmes ministrijai būs jāmeklē šo pienākumu izpildei cits kandidāts.

Ņemot vērā ekspertu slēdzienu, neraugoties uz NEPLP un Kultūras ministrijas atzinumu, šāda veida funkciju izpildei būs nepieciešami papildus līdzekļi un laiks darbinieku apmācībai.