Šonedēļ aprit Evikas Siliņas (JV) valdības 100 dienas, bet pirms pusotras nedēļas noslēdzies ikgadējais budžeta tapšanas cikls. Kā vērtējama valdības līdzšinējā darbība un valsts galvenā finanšu dokumenta prioritātes, kāpēc Latviju kritizē Eiropas Centrālā banka, bet "dzelteno kartīti" rāda Eiropas Komisija, un kāpēc esam nonākuši līdz bēdu stāstam ar "Rail Baltica", turklāt smagi iet arī ar citiem lieliem projektiem, kur neapgūstam Eiropas miljonus, par to trešdien, 20. decembrī raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns izjautāja finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV). Raidījumā piedalījās arī "Delfi" Nacionālo ziņu nodaļas žurnālists Raivis Spalvēns.

Kā ziņots, 2024. gada budžets ir adekvāta atbilde ģeopolitiskajai situācijai, kādā atrodas arī Latvija, tā debašu noslēgumā Saeimā par 2024. gada budžetu sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ašeradens kā ļoti konstruktīvas novērtēja debates Saeimā, kas viennozīmīgi palīdz budžeta tapšanas procesam. Līdz ar 2024. gada budžeta pieņemšanu tūlīt sāksies arī darbs pie 2025. gada budžeta veidošanas, atzīmēja politiķis.

Saeima 9. decembrī galīgajā lasījumā pieņēma 2024. gada valsts budžetu, kurā konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti nepilni 14,5 miljardi eiro, izdevumi – nedaudz virs 16,2 miljardiem eiro, bet vispārējās valdības budžeta deficīts plānots 2,8% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Par budžetu nobalsoja 52 deputāti, pret bija 27.

Saeima budžeta projektu un 19 to pavadošos likumus skatīja nepilnas trīs dienas, debatēm ar pārtraukumiem kopumā veltot aptuveni 27 stundas. Budžeta izskatīšana ieilga, jo politiķi bija apņēmušies to neskatīt pa naktīm.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!