Skābās veselības konfektes cidonijas. Kāpēc tās ieteicamas un kā izmantot
Foto: Shutterstock

Cidonijas mēdz dēvēt arī par Latvijas citronu, jo tās ir ne vien dzeltenas, bet arī skābas un bagātas ar C vitamīnu. Šo augu krūmi ir klāti ērkšķiem, tomēr augļu īpašības veselības stiprināšanai, kā arī patīkamais aromāts liek cidonijas uzlūkot kā visnotaļ vērtīgu augu. Tas atrodams ļoti daudzos dārzos.

Svaigā veidā cidonijas ēd reti, bet, sajauktas ar cukuru, tās ir ļoti iecienītas. Sukādes un cidoniju sīrups ir patiešām lielisks našķis – tie ir gan veselīgi, gan gardi. Cilvēki šīs gardās lietas ir iemīļojuši un, ja tās nav iespējams izaudzēt pašiem, cidoniju produktus labprāt iegādājas veikalos vai pie mājražotājiem. Piemēram, Maija Grosa ir izveidojusi veselu cidoniju biznesu. Viņa gatavo un pārdod gan cidoniju sīrupu, gan sukādes. Vairāk par viņu ir iespējams uzzināt šeit, savukārt interesantu pieredzes stāstu par ziemeļu citronu audzēšanu Raunā, lasi šeit.

Source info

DELFI Viņa


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl